tiistai 8. kesäkuuta 2010

Poliitikoiden älykkyydessä suuria eroja

Olen kerännyt selaimeeni linkkejä "vaarallisiin" internetsivuihin, missä älykkyydellä on jokin sija annettuna, vaikka useimmiten sivujen kirjoittajat lähes parkuvat ääneen, jos heidän pitäisi kirjoittaa, että poliittisiin ja tieteellisiin kirjoituksiin ja uskontoihin tulee älyä vain älystä.
Oma mielipide ei ole rasismia, vaan se on älykkäämpi tapa toimia kuin poliittinen yhden totuuden liturgia.


On aivan kertakaikkisen uskomatonta, miten valtavasti poliitikot ja tutkijat pelkäävät älyä, joka johtaa siihen, että heidän puhumisensa on useimmiten aivan älytöntä, paitsi muutama alla oleva juttu:

Yliopisto: J P Roos: Älykkyyden tabu murtuu?
Useimmat sosiologit todella uskovat vakaasti siihen, että älykkyydestä ei saa puhua eikä kirjoittaa, ja että ne jotka näin tekevät ovat vaarallisia, taantumuksellisia ja rasistisia ajattelijoita.

Ilkka 8. 6. 2010: Maahanmuuttaneiden arvosanoissa isot erot Ruotsissa:
Somaliassa syntyneistä koululaisista vain 25 prosenttia saa peruskoulussa riittävän hyvät arvosanat päästäkseen lukioon. Suomalaissyntyisistä lukiopaikkaan oikeuttavan päästötodistuksen saa 82 prosenttia.

HS 22.12. 2007: Tatu Vanhanen: Kansakuntien älykkyys selittää osin Pisa-tuloksia
Emeritusprofessori Tatu Vanhanen kirjoitti Helsingin Sanomien mielipideosastolla lauantaina, että kansakunnan keskimääräinen älykkyysosamäärä näyttää selittävän valtaosan Pisa-tulosten maiden välisestä vaihtelusta.

Verkkouutiset: "Eteläitalialaiset ovat vähemmän älykkäitä"
psykologian dosentti Richard Lynn iskee. Hänen mukaansa eteläitalialaiset ovat älyllisiltä kyvyiltään pohjoisitalialaisia heikompia, koska eteläitalialaiset ovat geneettisesti sekoittuneet pohjoisafrikkalaisiin ja Lähi-idän kansoihin.

HS 15.10. 2009: Tutkija Edward Dutton: Suomi on kuin laimennettu Grönlanti:
Huono itsetunto on sekä suomalaisten että grönlantilaisten kansantauti.
Suomalaisten huonoitsetunto johtuu siitä, että poliitikot eivät kestä toisinajattelua, koska poliitikoilla on heikko itsetunto, josta seuraa se, että poliitikot kilvan kehuvat afrikkalaisten ja muiden maahanmuuttajien itsetuntoa, joka näkyy maahanmuuttajien suomalaisia suuremmissa ongelmavyyhdeissä, joista ei saa puhua, koska rasismi... Ja koska poliitikot ovat itse määritelleet, mikä on rasismia, niin siksi poliitikot puhuvat muulle maailmalle, että suomalaisten väärät mielipiteet johtuvat suomalaisten heikosta itsetunnosta. Mitään kehäpäätelmää ei siis havaittavissa!

Iltalehti: Emme olekaan niin onnettomia!
Kelan tutkimusosastolla työskentelevän osastopäällikkö Olli Kankaan mukaan empiirinen tutkimus ei tue väitettä suomalaisten synkkyydestä. Ei, vaikka meidän maailmalla jäyhämielisyydestä ja viime aikojen karmeista uutisista tunnetaankin.

YLE: Lasten joukkotappelut johtuvat aikuisten peloista

HS: Maakuntien geeniperimät poikkeavat jyrkästi toisistaan
Suomi on yksi maailman geenirikkaimmista maista, vaikka maahanmuuttajien puolustajat väittävätkin medialle, että tänne tarvitaan maahanmuuttajia rikastuttamaan suomalaista perimää:
Suomen eri maakunnissa asuvien ihmisten geeniperimät poikkeavat toisistaan. Ero itä- ja länsisuomalaisten välillä on jopa suurempi kuin monien Euroopan kansojen välinen ero.

MTV3: Suomalaisten geenisilta rakennettu Ruotsiin ja Viroon

HS: Suomalaiset geneettisesti lähempänä hollantilaisia kuin unkarilaisia
Suomalaiset ovat osoittautuneet omalaatuiseksi joukoksi eurooppalaisella geneettisellä kartalla. Geneettisessä rakenteessamme on suuria eroja sekä keskieurooppalaisten että itäisten naapuriemme kanssa.

Wikipedia: Rotu ja älykkyys:
Rodun ja älykkyyden yhteyksien tutkiminen on älykkyyden tutkimuksen kiistanalainen osa-alue. Sen pyrkimyksenä on tarkastella rotujen ja etnisten ryhmien välisten älykkyyserojen luonnetta, syntytaustaa ja seurauksia. Tutkimussuuntauksen kritiikki kohdistuu sekä rotumäärittelyjen epätieteellisyyteen että älykkyyden määrittelyn vaikeuteen.

MSNBC: Humans still evolving as our brains shrink, aivot kutistuvat

YLE: Suomalaiset outo kansa eurooppalaisten joukossa
Suomalaisten perimäerot suuret: Suomalaisten sisäiset geneettiset erot ovat asutushistoriasta johtuen suuria sekä itä-länsi että pohjois-etelä -akseleilla. Geneettiset erot ovat sitä suuremmat, mitä suurempi on maantieteellinen välimatka.


Nyt on kysymys enää siitä, halutaanko maailmassa säilyttää ihmisten erilaisuus, joka perustuu geeneihin, eikä suinkaan kulttuuriin, kuten poliitikot ja muut mamuttajat ovat hokeneet! Voi nimittäin olla, että tietyt kansanryhmät eivät pysty omaksumaan suomalaista kulttuuria (johon kuuluu hiljaiselo, ujous, vaatimattomuus, rohkeus, menestyminen,... geneettisistä syistä.

Eteenkuulutan aitoa, vapaata, rohkeaa ja rehellistä (älykästä, suom. huom.) keskustelua ihmisen ominaisuuksista, arvoista, perimästä, älykkyydestä, merkityksistä ja päämääristä. On barbaarista julistaa rasistiksi jokainen, joka haluaa keskustelua ihmisten erilaisuudesta, johon kuuluu myös älylliset erot, jotka ovat geneettisiä eroavaisuuksia ja niiksi todettavia - ja todettuja.
Vaikeaa ellei suorastaan mahdotonta on kunnioittaa sellaista poliitikkoa, virkamiestä tai tutkijaa ihmisenä, joka omien pelkojensa ja uskomuksiensa perusteella tuomitsee muiden mielipiteitä viharikoksiksi ja rasistisiksi.

Älykkyystutkimuksissa heikommin menestyneitä kansoja ei auteta sillä, että Suomen geenejä heikennetään.... Pitää olla jokin älykäs tapa auttaa kaikki niitä kansoja ja kansanryhmiä kohentamaan niiden omia geenejä paikallisesti; se ei ole lainkaan älykästä, että länsimaat vaativat kehitysmaita luopumaan heidän parhaimmista geeneistään --muka sillä syyllä, että siten voidaan parantaa länsimaiden työllisyyttä, jolla on ahneuden sukujuuret.
Tuollainen tapa toimia on täysin epäinhimillistä ja se on rikos ihmiskuntaa vastaan, koska se heikentää entisestään etenkin kehitysmaiden ihmisten geeniperimää.

Ei kommentteja: