torstai 8. marraskuuta 2007

Rohkeat ovat erilaisia

Blogi, 8.2. 2008: PELKOKERROIN
US-blogi, 30.12. 2011: Tunnehammas selitetty
IL, 15.4. 2017: Luuletko, että sinulla on tunneälyä? Neljä kysymystä paljastaa totuuden!
Blogi, 11.1. 2017: Tunnetyhmyys luo mediakuplia

Rohkeus ei ole tunne:
Ei ole kummoistakaam olla rohkea, kun ei pelkää.
Tunne on älykkyyden sivutuote,
kuten vauva on rakkauden sivutuote,
tai kuten keksintö on intuition sivutuote,
tai kuten pelottomuus on rohkeuden sivutuote.
Yksilöt kaipaavat persoonallista, erilaista ykseyttä. Toisinajattelija ei voi ajatella vahingollisia ajatuksia. Vain sellaiset haluavat vahingoittaa muita, jotka vaativat olemukseltaan erilaisia ihmisiä käyttäytymään yhdenmukaisesti, laumamaisesti.

Lauma eroaa yhteiskunnasta sinä, että lauma muodostetaan viholliskuvaa vastaan, kun taasen persoonallisuudessa eläviltä puuttuu viholliskuva täysin, jolloin todellinen yhteiskunta toteutuu persoonallisuuden ykseydessä. Viholliskuvien esittäminen on jo itsessään eittämätön todiste laumahakuisuudesta, erilaisuuden pelottavuudesta. Lauman jäsenet eivät uskalla olla erilaisia, ja toisinajattelu on laumasieluille korkeintaan keppihevonen, jolla he oikeuttavat muihin kohdistuvat hirmutekonsa.

Persoonallisuus ei voi ilmentyä mitenkään muutoin kuin erilaisuudessa. Persoonallinen ihminen ei pelkää muissa olevaa erilaisuutta ja toisinajattelua, sillä persoonallinen ihminen on kotonaan omassa erilaisuudessaan. Persoonallinen ihminen ymmärtää, mitä on olla erilainen, eikä hän siksi pelkää sen paremmin yksinolemista kuin yhteisöllisyyttäkään. Ihminen ei ole olemukseltaan tasapainoinen, jos hän pelkää muita (sosiaalisuutta, läheisyyttä) tai pelkää itseään (sisintään, yksinoloa).
Epävakaat yksilöt eivät pysty ajattelemaan erilaisia ajatuksia, vaan hokevat vain muiden iskulauseita, jotka jollakin tavoin vastaavat ihmisen ilmentymätöntä yksilöllisyyttä.

Kun ihminen ei pelkää ihmisiä eikä yksinäisyyttä, niin silloin hänellä ei ole mitään syytä luoda mieleensä viholliskuvia. Erilaiselle ihmiselle mikään muu erilainen ei voi olla vihollinen. Ainoa asia, joka erilaista ihmistä voisi uhata, olisi muiden matkiminen, mutta erilainen ei voi matkia ketään, koska muutoin hän ei voisi olla erilainen.

Jos haluat todella päästä eroon vihollisistasi, niin kannattaisi harkita viholliskuvien luomisen lopettamista ja niiden luokittelemista toisinajattelijoiksi ja alkaa itse erilaiseksi. Erilaisena olo on nimittäin niin kivaa, ettei kivuuden ylläpitämiseen kulu edes tupakkia, viinasta, aseista ja muusta sekopäisyydestä puhumattakaan, koska ihmisen erilaisuus pysyy yllä elämällä erilaista elämää --ja vähät välittää muiden vaatimuksista.

Erilainen, persoonallinen ihminen ei esitä muille vaatimuksia, kuten vaatimuksia ansiosta; siitä, että elää omaa elämäänsä, johon kuuluu yhteisön täysivaltainen jäsenyys, koska yhteisö on erilaisuuden absoluuttinen ehto.

Erilaisena olo vaatii suurenmoista rohkeutta. Erilaisuus ei kuitenkaan vaadi mitään sellaista, mitä ihmisessä ei jo olisi. Jokainen ihminen on luonnostaan erilainen, joten ihminen on rohkea, kun hän ei vaadi rohkeutta ilmentymään jonakin tunteena. Aidot ominaisuudet eivät sisällä tunnetta.
Ei ole kummoistakaan olla rohkea, kun ei pelkää. Erilaisena olo on todellista vain silloin, kun ihminen ei esitä mitään. Jos haluat tuntea olevasi jotakin, niin silloin et voi kokea omaa itseäsi sellaisena kuin todella olet, koska se ei todellakaan tunnu miltään, --mutta se on äärettömän hauskaa juuri siksi, koska silloin voi tehdä kaikenlaista kivaa pelkäämättä mitään.

Erilaisuus on rohkeutta

Trial Man vs God
Oikeudenkäynti Ihminen vastaan Jumala
X-Paperi 1
X-Paperi 2

Ei kommentteja: