sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Suomalaisten moraalikato syvenee

Suomalaiset urheilijat harrastavat natsismia. Jo on aikoihin eletty, kun jopa iltapäivälehtien urheilutoimittajat eivät enää näe omilla silmillään totuutta. Tähän saakka tiesin, että vasemmistopoliitikot ovat sokeita totuudelle, mutta tänään huomasin, että lähes koko suomalainen urheiluväki on täysin sokea totuudelle.

Kyseessä on tuo sankariksi ylennetty suomalainen hiihtäjä, joka sai sankarin viittansa maaliviivan jälkeen, kun hänen päälleen ajoi lieventävien asianhaarojen tähden venäläinen kilpakumppani, jonka suomalainen oli ensin kiilannut aitaa vasten.

Täytyy olla totaalisen moraaliton, jos ei tajua, että kilpakumppanin kiilaaminen aitaa vasten millä tahansa nopeudella on verrattavissa  murhaan. Kimi Räikkönen tuskin olisi kovin suosittu sankari, jos hän olisi päässyt edes yhden kerran podiumille kiilaamalla kolmen sadan kilometrin tuntinopeudessa kilpakumppaninsa betonivalliin.

Mutta tuollainen vertaus ei edes juolahda yhdenkään suomalaisen mieleen, joka pitää oikeana sitä, että suomalainen kiilaa takana tulevan nopeamman kilpakumppaminensa aitaan, koska tietää, että kyseessä on venäläinen. Petri Gerdin mukaan venäläiset sotilaat olivat ihmisiä. Tämän päivän lööppejä lukiessa ymmärrän, että urheiluväki ei pidä venäläisiä ihmisinä, vaan vihollisina, joihin saa soveltaa vaikka salamurhaamista.

Päivitys 25.1. klo 10:53: HS: Ruotsalainen hiihtoasiantuntija hämmästyi, että Joni Mäki ei saanut varoitusta: ”Se on väärin” – SVT kuvasi laturaivon aitiopaikalta.

Päivitys 25.1. klo 6:53: Iltasanomat: Kari-Pekka Kyrö lataa armottoman tuomion viestin kohutilanteesta: ”Mäen ratkaisu osoitti huonoa urheiluhenkeä”.

Iltalehden urheilutoimittajien epämoraali.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Venäläisiä ei voi syyttää siitä, että he maalilinjan jälkeen tönivät toisiaan, koska Venäjällä valtion johtajatkin tuuppivat kilpailijoitaan muuria vasten. Juuri se minua ärsyttää suunnattomasti, että suomalaiset toimivat kilpaladuilla samoin venäläiset, eli haluavat voittaa toisen tuuppamalla kilpailijansa pois ladulta.

Haluaisin suomalaisten olevan moraaliltaan edes piirun verran parempia kuin venäläisten. Jos tämä on liikaa pyydetty, niin Suomen tarina alkaa olla tässä.