perjantai 15. tammikuuta 2021

Valtiot hajoavat kaksinaismoralismeihinsa

Jeesus: "Jos Saatana taistelee itseään vastaan, kuinka sen valtakunta voi pysyä koossa?"

Poliitikot eivät jostain syystä voi sietää sitä, kun jokin yritys on liian suuri. Sellaista yritystä syytetään monopoliasemasta huolimatta sellaisen yrityksen moraalisten arvojen suuruudesta. Poliitikot yksinkertaisesti eivät voi sietää, jos jokin muu kuin heidän puolueensa on diktatuurinen. Monopolien murtaminen ei johdu poliitikkojen arvojen korkeimmuudesta, vaan pikemminkin siitä, että poliitikoilta puuttuu yksiarvoisuus ja ajan taju.

Poliitikot uskovat aina siihen, että vain heidän puolueellaan on kaikkein paras ymmärrys ja tieto siitä, miten vain voidaan hallita mahdollisimman suurta määrää ihmisiä. Ei ole koskaan ollut sellaista poliitikkoa, joka olisi itkenyt vaalivoittoaan. Jokainen poliitikko uskoo, että vain hänen puolueellaan on ideologia, joka pelastaa koko maailman. Sama suuruudenhulluus on nähty uskonnoissakin esihistorian ajoista saakka.

Mutta, jos poliitikon alamaiset ovat itse kehittäneet yrityksen, joka poliitikkojen mielestä on saavuttanut määräävän markkina-aseman, niin poliitikot puolueidologioistaan riippumatta haluavat jakaa tuollaisen yrityksen pieniksi.  Samaan aikaan kaikki poliitikot haluvat itselleen lisää äänestäjiä ja ovat valmiita käyttämään veronmaksajien rahoja tavoitteensa saavuttamiseen.

Varsinkin silloin poliitikot käyvät kuin susilauma monopolin kimppuun, jos monopolin johtajilla on parempi moraali kuin hallitsevilla poliitikoilla. Arvoiltaan huonommat eivät ole koskaan voineet sietää itseään parempia, ja tämä koskee niin yksittäisiä ihmisiä kuin valtioitakin.

Ei liene vaikeaa huomata, että poliitikot eivät pidä monopoleista, jollei se monopoli satu olemaan poliitikko itse tai ainakin hänen puolueensa. Voidaan siis todeta samaa, minkä arvoja pohtiva Jeesus huomasi jo 2000 vuotta sitten: Liittovaltio ei voi pysyä pystyssä, kun sen poliitikot toisaalla tuomitsevat suuret yritykset, mutta itse haluavat tehdä itsestään mahdollisimman suuren.

Ennustaminen on helppoa silloin, kun nähdään poliitikoiden ajelevan kaksilla rattailla. USA ei voi pysyä yhtenä liittovaltiona, kun sen poliitikot vaativat oman puolueensa johtavan maata yksinvaltaisesti, mutta samaan aikaan miettivät, miten Google voitaisiin halkaista ja panna lihoiksi liittovaltion pankkiholveihin ilman, että heidän selfiekuvansa häipyisivät pilvestä. Sama pätee siihen liittovaltioon, joka on jo täysin totta EU-poliitikoiden korvien välissä.

Aika on kaikkeuden paras rauhantekijä ja diktaattorien kurittaja. Jopa kommunistinen Kiina tulee hajoamaan moniin eri kansallismielisiin alueisiin. Olisi suuruudenhulluutta kuvitella, että kaikki .ihmiset ajattelisivat samoja ajatuksia kuin diktaattori tai EU:n puheenjohtaja.

Maailma on jaettu kahtia.

ps. USA taistelee itsensä kanssa, jolloin se ei voi olla jakautumatta myös maantieteellisesti kahtia. Suomi oli viime vuosisadan alkupuolella muutaman kymmenen vuotta yhtenäisvaltio, jonka seurauksena Suomi nousi maailman valtioiden parhaimmaksi. Nykyisin poliitikot haluavat, että suomalaiset alkaisivat jakaantumaan kahtia, jolloin ennen pitkää se johtaa siihen, mitä nyt nähdään USA:ssa.

Kansallismielisyys on kirosana niille, jotka eivät voi sietää yhtenäistä Suomea.

Ensin liittovaltiomieliset kirjoittavat puolueraamattuihinsa, miten kansallismielisyys on saatanasta. Sitten liittovaltiota kannattavat alkavat kaikin tavoin käyttämään jopa veronmaksajien rahoja jakaakseen Suomen kansallismielisiin ja liittovaltiota kannattaviin ajattelematta lainkaan sitä, miten ideologia ylipäätään soveltuu yhä suurempien ihmismäärien hallitsemiseen, kun jo lähtökohtaisesti kaikissa puolueissa on nurkkaan työnnettyjä vääräoppisia.

Mitä muita hokemia ideologioihin pitää kirjoittaa tänäkin päivänä.

Ei kommentteja: