tiistai 21. huhtikuuta 2020

Kaikki kohtaavat kuoleman vain kerran

Olen vuosikymmeniä kertonut netissä, miten typeriä ovat kaikki puolueuskovaiset, erityisesti ne, jotka luulevat tietävänsä, mitä  on kapitalismi, mitä on kommunismi, mitä on sosialismi, mitä on mikä tahansa ismi. Heti kun tulee vaikeat ajat, niin joka ikinen minkä tahansa ismin uskovainen on täysin pihalla realiteeteista.

IL, Näkökulma, 22.4. 2020: Business Finlandin koronatuki paljasti suomalaisten bisnespomojen häikäilemättömän ahneuden - ”Hei, nyt me saadaan ihmisten hädällä ilmaista rahaa!”.

Kysykää nyt niin sanotuilta kapitalisteilta, miten hienoa se olisi, että rikkaille virroitettaisiiin kaikki rahat, että heidän pöydiltään tulisi vain murusia köyhille. Olen täysin varma, ettei maailmassa ole yhtäkään ihmistä, joka pystyisi selittämään, mitä kapitalismi on oikeasti, Sama koskee joka ikistä muutakin ismia. Mitään ideologiaa ei voi selittää, koska kokonaisuus ei ole mikään ideologia.

Te perkeleen kyykäärmeen sikiöt ette tajua, että vain kokonaisuuus on selitettävissä.

Te olette täysin pihalla kaikesta, jos luulette, että te voitte selittää jollakin vitun ideologiallanne kaiken.

Kokonaisuudesta on mahdotonta ottaa yhden yhtäkään osaa ja väittää, että se on ratkaisu kaikkeen. Mutta juuri siinä todistuu joka ikisen uskovaisen täydellinen idiotismi, että he uskovat omaavansa lopullisen ratkaisun koko ihmiskunnalle julistaessaan tuomiota kaikille niille, jotka eivät usko puolueeseen, uskontoon tai johonkin muuhun vitun paskaan.

Joka ikinen uskomus pärjää vain silloin, kun on sen verran hyvät ajat, että se voi valtion väkivallalla uhkailemalla aivopestä typeryksiä puolelleen. Heti, kun tulee vähänkin vaikeampi aika, niin kaikki uskovaiset ovat täysin pihalla todellisuudesta, ja alkavat syyttelemään muita,  ja jakamaan rehellisten ihmisten varallisuutta rikkaille typeryksille.

Evoluution ratkaisu edelliseen ihmiskunnan ongelmaan on globaali tuho. Joka ikinen ihminen unohtaa välittömästi puolueuskovaisuutensa, kun hän joutuu kohtaamaan kuoleman. Tähän asti vain harvat poliitikot ovat saaneet kohdata kuoleman, jonka jälkeen he kaikessa typeryydessään julistavat, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin politiikka.

Jo ennen kuin Sauli Niinistö joutui Thaimaan tsunamissa puhelinpylvääseen, olin kirjoittanut, miten typeriä ovat kaikki ne, jotka kuoleman läheisyyden kohdatessaan julistavat, miten elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin politiikka. Luultavasti hyvin harva lukija tajuaa, että hän menettää välittömästi sen hetkisen elämänsä, kun hän kohtaa kuoleman silmästä silmåän.
Sauli Niinistö on niitä erittäin harvoja ihmisiä, jotka ovat pystyneet jatkamaan politiikassa oltuaan muutaman sekunnin päässä oman maallisen elämänsä lopusta.
Viisas ihminen kertoisi väsymättömästi muille, mikä on elämässä tärkeintä; se ei suinkaan ole lakien säätäminen muita varten -- vaan elämällä niin viisasta elämää, ettei siitä ole haittaa kellekään muulle.
Mitä enemmän meillä olisi kuoleman kokeneita politiikkoja sitä viisaampia kaikki olisivat.

Tällä hetkellä en voi mitään muuta kuin toivoa, että mahdollisimman moni rikkaiden joukkoon itsensä lukevat kohtaisivat elämänsä pahimman kriisin. Uskoisin, että keuhkokoneesta selviytyvät tuskin olisivat niin höveliäitä rahan jakajia kuin mitä ovat nuo busines finlandin herrat, jotka terveimpinä päivinään luulevat olevansa suomalaisten palvelijoita vaatiessaan itselleen etuoikeutettua asemaa herrojen joukoissa, että voisivat kuvitella olevana olevansa kokonaisuuden asialla jakaessaan veronmaksajien velkaa kavereilleen.

Nyt esitän toiveen, että joka ikinen ihminen voisi henkilökohtaisesti kohdata kuoleman silmästä silmään, ja sanoa sen kohtauksen jälkeen rehellisesti kaikesta sydämestään, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin kuolema.

Ei kommentteja: