torstai 23. huhtikuuta 2020

Suomen upouudet valtiosihteerit

Voiko viisikkohallituksen valtiosihteereihin luottaa?
IL, 23.4. 2020: Ohisalon valtiosihteeri: Husin ylilääkärin lausunto vaarallinen – ”Voi tulkita kannustavan rajoitusten laiminlyöntiin”. Lue lisää:

Ministerit palkkasivat kiireellä kymmeniä uusia ihmisiä valtiosihteereiksi. Kun hallitus kompuroi oppimisvaikeuksissa ja väittää, että virheistä voidaan oppia, niin voidaan kysyä, miten monelta virheeltä oltaisiin vältytty, jos vain nykyinen hallitus ei olisi vaihtanut kokeneita virkamiehiä omiin kavereihinsa. b, 4.12. 2019: Poliitikko viisastuu vanhetessaan.

Onhan selvää, että hallitus voi välttyä alkeellisilta virheiltä vain siten, että hallituksella olisi jatkuvuutta, joka tarkoittaa sitä, että hallitus perii virkamiehistönsä edellisiltä hallituksilta. Suomessa on sen historian nuorin hallitus, joten jo se tosiasia olisi vaatinut, että ministereillä olisi avustajinaan ja neuvonantajinaan vanhempaa virkakuntaa, ihan vaan siksi, että demokratiaan tulee säröjä, jos se ei voi nojata aikaisempien hallitusten käytäntöihin.

Kokemus on ihmiselle samaa mitä evoluutio on elämälle.

On tunnettu totuus, että nuoret eivät halua kuunnella kokeneita, eli itseään vanhempia. Mitä nuoremmat ovat hallitusvastuussa sitä enemmän kuullaan, että virheistä oppii. On hassua, että ministerit vetoavat entisaikojen sananlaskuun joka kerta, kun ovat jääneet kiinni alkeellisista virheistä. Lohdullista siinä on se, että nuoret ministerit ovat sentään lukeneet edes joitan kansanviisauksia.

PM: "Virheitä on tehty, mutta niistä opitaan koko ajan lisää."


Vastasin, että voinhan mää, ja aloin googlettaa, että mikä on valtiosihteeri.
Kysyn sisäministeriltä, onko myös Ohisalon avustaja etsinyt internetin hakukoneella tietoa, mitä ihmettä valtiosihteerin työtehtäviin kuuluu?
b, 8.7. 2019: Alle 50 vuotiaita ei saa ottaa todesta.
b, 30.11. 2019: Naiset ja pehmoilevat miehet pois politiikasta.
b, 26.12. 2019: Suomen nollavuosi tulee, oletko valmis.

Suomessako muka korruptiota: Päivi Nergin nimittäminen huippuvirkaan jäi jälleen tekemättä - keskusta kahnauksissa muiden puolueiden kanssa.
MSN, 24.4. 2020: Koronavirus paljasti rakenteellisen korruption – tukea saanut lobbausfirma täynnä ministereiden entisiä avustajia.
Päivän lehti, 24.4. 2020: Koronavirus paljasti rakenteellisen korruption – tukea saanut lobbausfirma täynnä ministereiden entisiä avustajia.
Hjallis Harkimo, 18.4. 2020: Poliitikoille jättituloja ja alennuksia osuuskaupalta – tämä korruptiopaise pitää puhkaista.
HS, 24.4. 2020: Kaikilla Business Finlandin johtokunnan yritysjäsenillä on kytkös koronatukia saaneisiin yrityksiin – johtokunta ei päätä tuista.

3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Minä juon nyt kahv.. eiku viiniä. Pääni ei kestäisi, jos joisin vain kahvia, kun luen nykyhallituksen toilailuista.

Brainleak kirjoitti...

Nykyhallituksen vitsi on siinä, että nuori ihminen ei voi mitään muuta kuin tehdä virheitä. Katastrofi on siinä, että äänestäjät eivät ymmärrä elämän tosiasioita. Olisi luonnotonta, jos alle viisikymppinen pystyisi ajattelemaan loogisesti.

Brainleak kirjoitti...

Aineellisen ihmisen fyysinen kehitys on kliimaksivaiheessaan jossakin 36 vuoden kohdilla, mutta ihmisen henkiselle kehitykselle ei ole päätepistettä tässä elämässä eikä missään muussakaan elämässä.