perjantai 3. huhtikuuta 2020

Valmiuslaki versus maailmanloppu

En ole lukenut valmiuslain sisältöä, mutta näistä valmiuslain haparoivisista käyttöönotoista päättelen, että siitä puuttuu kansalaisten työvelvollisuus.

Nyt on enemmän kuin todennäköistä, että suurta osaa länsimaita kohtaa ruokapula jo ensi talvena. Maanviljelijät ovat pulassa, koska työvoimaa ei ole, mutta samaan aikaan uusia työttömiä on tullut satoja tuhansia, joille valtiolta riittää velkarahana palkkaa ilman mitään vastikkeellisuutta.

Olen ehdottanut, että kaikki kansalaiset saisivat kasvattaa ruokaa missä tahansa. Olen ehdottanut että esimerkiksi Helsingin kaupungin omistama Haltialan tila luopuisi koristekukkasten ja herneiden viljelystä, ja laittaisi pellot täytyeen ruokaviljan siementä. Olen ehdottanut, että kaikki työttömät laitettaisiin työvelvollisiksi, mukaan lukien kymmenet tuhannet maahanmuutajat, joille nyt on laitettu kolmen vuoden toimeentulo ilman mitään ilmoitusvelvollisuuta.

Vanhan kansan viisaus pätee edelleen, että lämmintä talvea seuraa sateinen kesä. Kysyn hallitukselta, että perustuuko hallitusohjelma optimismille, että kyllä luonto antaa meille ensikesänä taas hyvät ilmat? Tiedetään, että isossa kirjassa sanotaan, että niin kauan, kun maanviljelys pysyy, niin maailmanloppua ei tule. Kysymys kuuluu, että haluaako hallitus maan viljelyksen loppuvan jo tänä keväänä?

Ei kommentteja: