maanantai 20. huhtikuuta 2020

Poliitikoilla kiire jakaa 20 miljardia

Enkö minä sen sanonut; Pandemia ei ole vielä edes puolessa välissä, kun poliitikoilla on kiire jakaa velkarahat kavereilleen, tovereilleen ja serkuilleen.

IS, 21.4. 2020: Kommentti: Koronatukea vuotaa oudoille yrityksille – Business Finlandin jättilista on hälyttävä!
IS, 21.4. 2020: Postin toimitusjohtaja sai yritykselleen 100 000 euron avustuksen Business Finlandilta.
IL, 20.4. 2020: Business Finland antoi 100 000 euroa koronatukea miljoonatulosta tekevälle konsulttiyhtiölle - on itse sen asiakas: ”Luottamuksellista”. Montako prosenttia 100 tonnia on 30 miljoonasta? Olisiko mahdollista, että SILLÄ sadalla tonnilla valtio olisi voinut pelastaa ainakin 20 pienyritystä? Mitä Suomi hyötyy siitä, että nyt jopa 20 pienyrittäjää tappaa itsensä sillä välin, kun kun valtion äpärät nauttivat konjakkia sadalla tonnilla? Montako pulloa Milttonin porukka veti lärviinsä ennen  kuin he päätyivät siihen, että he tarvitsevat  liikevaihtoonsa nähden 0,3 prosenttia ilmaista rahaa Suomen veronmaksajilta?

MONTAKO SUOMEN KIELISTÄ YRITYSTÄ SAI POLIITIKOILTA TÄYDEN TUEN?
IS, 20.4. 2020: Nämä yritykset saivat täyden 100 000 euron korona-avustuksen – Katso IS:n jättilista!



Onneksi Sauli Niinistö kutsuu sitten ainakin yhden (suomea osaamattoman) sairaanhoitajan linnan juhliin, jolle on sitä ennen annettu urhoollisuusmitali ja punainen ruusu. Samaan aikaan joku tilastotieteilijä alkaa huomata, että pienyrittäjien itsemurhat lisääntyvät nopeammin kuin koronatartunnat maaliskuussa. Valtio tosiaan osoittaa, ettei se ole oppinut yhtään mitään edellisestä lamasta, vaan edelleen se jakaa velkarahaa vain niille, joilla muutenkin menisi hyvin.

Vasemmistolaisia tämä ei kiinnosta tippaakaan, koska suurin osa heistä muutenkin elää valtion jauhoilla. Se on vasemmisto ja muut ökyrikkaat, jotka esimerkiksi nyt haluavat ottaa lisää velkaa, että Etelä-Euroopan pankit voitaisiin pelastaa.

Täytyy sanoa, että poliitikot ovat taas maksaneet kymmeniä tuhansia huuhaatalouden "tieteilijöille" heidän ajatuksistaan, jotka eivät ole muuttuneet miksikään viimeiseen 30 vuoteen. Mikä estäisi poliitikoita puuttumasta vasta sitten yrityksen maksuvaikeuksiin, kun se on laittanut vireille konkurssihakemuksensa? Nyt valtio jakaa täysin älyttömiä summia "yrittäjille", jotka vasta hiljattain ovat kertoneet jäävänsä eläkkeelle, tai jotka ovat poliitikoiden sukulaisia.

On täysin varmaa, että yhtäkään poliitikkoa ei tule kiinnostamaan niiden yrittäjien toimeentulo tai velanmaksu. joiden annettiin mennä konkurssiin vain siksi, että heidät oli luokiteltu heikoiksi yrittäjiksi.
Valtion ulosottomiehet kiillottavat jo vasaroitaan, että huutokaupat voitaisiin napauttaa sovituksi mahdollisimman alhaiseen hintaan, jotta poliitikoiden kaverit saisivat taas hienoja taloja ja muuta veronmaksajien omaisuutta pilkkahintaan.

Ottakaa hyvät ihmiset huomioon se, että julkisista varoista palkkansa saavia on lähes mahdotonta lomauttaa, irtisanoa tai muutoin vaatia heitä osallistumaan mihinkään yhteiseen hyvään. Siitä huolimatta täällä on miljoonia ihmisiä, jotka eivät pysty tajuamaan edes niin yksinkertaista seikkaa, miten typerää se on herroitella niitä, jotka juhlapuheissaan sanovat olevansa kansan palvelijoita.

Itse en halua minkään tahon varajäseneksi, koska silloin minun pitäisi olla tietoinen sen tahon kaikista hankkeista, vaikka en pääsikään varajäsenenä puhumaan palturia.

Poliitikoille ja muille rikkaille se on helppoa puhua palturia, koska heidän ei koskaan tarvitse itse ymmärtää, että he puhuvat täyttä palturia. Toisaalta, poliitikoiden ei koskaan tarvitse kuunnella edes äänestäjiä, koska he voivat koska tahansa puhua politiikka.



IS, 19.4. 2020: Huono Äiti -someyritys sai jättimäisen korona-avustuksen valtiolta – omistaja Sari Helin kertoo laajentavansa elintarvikkeisiin: lanseeranut jo kolme suklaata.

IS, 20.4. 2020: Pääkirjoitus: Koronakriisissä johtajuus on hukassa – kriisiä eivät voi hoitaa sellaiset ministerit ja virkamiehet, jotka eivät ole tilanteen tasalla.

IS, 20.4. 2020: Sosiaali- ja terveys­ministeriön ylimmät virkamiehet syyttelevät toisiaan – se on huolestuttavaa, sillä juuri heidän pitäisi luotsata Suomea koronakriisissä.

b, 28.3. 2020: Olematon huoltovarmuus.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Oikeasti! Mää en vaan kehtaisi kutsua itseäni kansan palvelijaksi, vaikka saisin 10 euroa enemmän, mitä on kansanedustajien säätämä peruspalkka, jolla kansalaisen uskotaan tulevan toimeen.
Kyllä se tekisi häijyä mennä eduskuntaan paraatiovista, jos olisin samanlainen sokea kuin nämä nykyiset poliitikot, joille mikään ei näytä riittävän.