lauantai 15. toukokuuta 2010

Ajasta rikas tavoitteeton aikamatka

Vihreässä Langassa tulee hyvin esille se, mitä edellisessä blogitekstissä kerroin; Rikkaat luulevat, että vaatimattomuus on köyhyyttä; Vihreä Lanka: Ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii köyhäilyä

Itse asiassa, tuossa on kyse periaatteellisesta typeryydestä; Jos tai kun ihminen elää luonnon kanssa tasapainossa, niin silloin hän ei pyri mihinkään; Vaatimaton ihminen ei elämällään pyri mihinkään tavoitteeseen, koska itse sellainen elämä on itsessään tavoite ja päämäärä; elämää tässä ja nyt.

Kun ihminen sanoo, että hänen pitää pyrkiä johonkin päämäärään, niin eikö se juuri osoita, että ihminen ei elä nykyhetkessä, vaan on ikään kuin unessa, kuten esim. Yrjö Kallinen sen sanoisi.

Nykyhetkessä elävä tietää, että hän on koko ajan matkalla, mutta hän ei tiedä, mikä on päämäärä. Tärkeintä elämässä on matka, eikä suinkaan päämäärä, tai sinne pyrkiminen. Meidän kaikkien päämäärä on kuolema, mutta viisas ihminen ei ole matkalla kuolemaan, vaan hän on vain matkalla; hän elää, ja eläessään tekee niitä asioita, joita osaa.

Olen rakentanut tuonne Pohjois-Pasilaan kivilinnaa. Monet sinne tulleet ovat kyselleet, koska se on valmis. En itse pysty ajattelemaan, että jokin iso asia olisi koskaan valmis; Pienen pienet asiat voivat valmistua niin, että ne vain jättää taakseen, mutta ne pienetkin asiat itse ainakin haluan tehdä mahdollisimman hyvin, ajan vuoksi:

Kun asian tekee hyvin, niin se vie vähemmän aikaa kuin jos asian tekisi huolimattomasti ja huonosti. Meidän ajassa aivan liian monet luulevat, että he säästävät aikaa, kun vain yrittävät päästä työssään/elämässään mahdollisimman helpolla.
Miten monesti olen sen huomannut, kun joku lähellä oleva ihminen tekee jonkun työn, niin heti kohta sitä saa olla korjaamassa, parantelemassa, jopa niin, että sen joutuu tekemään alusta asti täysin uudestaan.

Ymmärrän, että ihmiskunnalla on nyt ongelmia vain siksi, että ihmiset eivät lainkaan ymmärrä ajan merkitystä; Rikkailla ei ole aikaa, vaikka jo vanhakansa tiesi, että aika on rahaa; että mitä enemmän ihmisellä on aikaa sitä rikkaampi hän on --vaikkakaan ei rahassa mitattuna.

Ihminen saa itselleen lisää elämänaikaa, kun hän tekee asiat kerralla hyvin. Kerralla hyvin tehty on kerrasta valmis, eikä valmis asia enää tuhlaa muidenkaan aikaa eikä energiaa; Kun asian tekee kerralla hyvin, niin silloin ajan lisäksi kaikki muukin säästyy. Ihminen saa iloa ainakin siitä, että hänen itsensä tekemänsä asia toimii hyvin. Hyvin tekevällä on aikaa ja iloa.

Kun siis ihmisellä on aikaa tehdä asiat hyvin heti kerralla, niin hän saa sitä kautta itselleen lisää aikaa; Ihmisen ei esim tarvitse kuluttaa aikaa juuri tekemänsä työn pohtimiseen, vaan hän voi siirtää keskittymisensä uuteen tekemiseen. Huomataan siis, että kerralla asiat kunnolla tekevä ikään kuin kehittää elämäänsä ja ympäristöään kaiken aikaa; Hänen ei tarvitse lainkaan ajatella päämääriä, koska hänen keskeneräinen elämänsä ikään kuin siirtää häntä vääjäämättä kohden jotakin tuntematonta.

Mutta kerralla tehtyjen asioiden jatkumon päässä oleva tuntematon ei ole totaalisen tuntematon; Viisas ihminen ymmärtää, että hän on matkalla kohden täydellisyyttä, mitä se sitten ikinä lie onkaan. On eittämätön totuus, että kun ihminen tekee kerrasta hyvää, niin se johdattaa ihmistä kohden täydellistä maailmaa.

Puhdas ilmasto on vaatimattoman elämän sivutuote. Vaatimaton elämä ei tuota huonolaatuisuutta, jota likainen ilmasto totisesti on.

Saastuneet vedet ovat todisteita ihmisten köyhyydestä, todiste ihmisistä, joilla ei ole aikaa. Ajan puute saa ihmiset tuottamaan sivutuotteena saastaa, sekoilua, rikollisuutta, ahneutta, köyhyyttä,... Ajan puutteesta kärsivät ovat olemuksellisesti köyhiä, He ovat köyhyys itse.

Nykyään ajan puutteesta kärsivät eniten ne, jotka ovat päässeet asemaan, missä he voivat ihan itse laatia aikatalunsa. Miten on mahdollista, että poliitikoilla ei ole aikaa; että heidän pitää päätä pahkaa suhia takseilla kokouksista toiseen -- ja sitten heillä ei ole aikaa muuhun kuin läsnäolotodistuksen nimensä kirjoittaminen, jotta voivat kuitata kokouspalkkiot ja kulukorvaukset?

Rikkaiden ja päättäjien ajan puute on suurin syyllinen kaiken saastumiseen; Rikkaiden ajan puute on saastuttanut jo ihmisten mieletkin. Ajanpuutteesta kärsivät rikkaat eivät voi koskaan päästä mihinkään tavoitteeseen, koska rikkaat ovat itse se köyhyys, joka luo ihmiskunnalle tavoitteita puhtauteen, kuten puhtaaseen ilmaan.

Rikkaiden kiireinen elämä on ikuisessa ristiriidassa sen funktion kanssa, joka yksin voi tuoda meille puhtaan ilmaston, puhtaat vedet, puhtaan mielen; Yksin aika riittää puhtauteen, ja jos aikaa ei ole, niin silloin rikkaat eivät pysty mihinkään muuhun kuin aikataulujen rustaamisen, ja päämäärien asettamiseen; saastuttamiseen; Rikkaat ovat elämästä syrjäytyneitä; Rikkaat eivät elä nykyhetkessä, jota todistaa juuri se, ettei heillä ole aikaa.

Nykyhetkessä elävillä on aina aikaa -- koska aikaa on olemassa vain nykyhetkessä ja koska hetkessä elävä luo lisää aikaa tekemällä asiat hyvin. Ja edellä jo todistettiin, että kun ihminen tekee kerralla hyvää, niin hänellä on aina aikaa.

Rikkaat eivät voi poistaa köyhyyttä, koska rikas on itse se köyhyys; Rikkaiden näkemä köyhyys on ainoastaan rikkaiden itsestään ulkoistamaa köyhyyttä. Onhan se tyhmyyden ylistämistä parhaimmillaan, kun rikkaat rustaavat köyhyyden poisto-ohjelmiaan, asunnottomuuden vähentämisohjelmiaan jms - ilmastotavoitteiden saavuttamista!

MTV3: Ruoka-apua minimipalkkalaisille Yhdysvalloissa

YLE: Asunnottomuuden poistotoimet eivät ole purreet

Ei kommentteja: