perjantai 14. toukokuuta 2010

Rikkaus on tunteellisuutta

"Ei ole kummoistakaan olla rohkea, kun ei pelkää." Tove Jansson.
Ei ole kummoistakaan olla vaatimaton, kun ei pelkää. Minä itte.

Kuten helposti huomataan, niin pelko on tunteellisuutta, kuten myös rikkaus on tunteellisuutta. Rikkaat ovat vain yhdenlaisia pelkureita; Rikkaan ja pelkurin tunteet ovat samoja; Rikas pelkää koko ajan hysteerisesti köyhyyttä, joka saa rikkaan jatkuvasti vaatimaan, eli kerjäämään itselleen lisää ja lisää.

Jotta rikas pystyisi kaiken aikaa pettämään itseään, niin hän julistaa, että sossun luukulla kävijät ovat kerjäläisiä, -- kun taasen se ei ole kerjäämistä, kun on pyrkinyt siihen asemaan, missä voi itse laatia lait ja asetukset, jotka takaavat rikkaille kaikissa oloissa turvatun ansionkehityksen!
Rikkaat ovat esim viimeaikoina alkaneet laatia lakia, joka kieltäisi kerjäämisen. Jos rikkaat olisivat ajattelevia olentoja, niin silloin he ymmärtäisivät, että kerjäämisen kielto kieltäisi myöskin palkan vaatimisen;
VAATIMINEN ON KERJÄÄMISEN SYNONYYMI.
Mutta juuri tuollainen "ajattelu" todistaa rikkaat viheliäiseksi kerjäläiseksi, koska he eivät ainoastaan ole koko aikaa hirvittävässä rahan puutteessa (kerjäläisten kuninkaita), vaan sen lisäksi heiltä puuttuu järki täysin!

Koska nyt on osoitettu, että rikkaiden ajattelu on kokonaan pelkkää tunteellisuutta, niin siitä heti havaitaan, että maailman tilanne tulee pahenemaan niin kauan, kun maailmaa hallitaan tunteellisella hölynpölyllä, jota rikkaiden puhe tykkänään todellakin on.

Rikkaiden tunteellisuus esimerkiksi aiheuttaa sen, että heidän on täysin mahdotonta ajatella maahanmuuttoon liittyviä ongelmia ja eettisiä kysymyksiä esim siitä, mihin helvetin loukkuun rikkaat vaativat kehitysmaita jäämään, -- koska rikkaat ovat sellaisen tunnemylläkään kourissa koko ajan, joka saa rikkaat vaatimaan lisää ja lisää maa... siis halpatyövoimaa.

Tänään on Suomessa lämmin viikonlopun alku. Tuolta kaupungilta just tullessani näin siellä tuhansittain nuoria ympäripäissään, sekoilemassa, huutamassa, tappelemassa, örveltämässä...

Tuollainen meno ja meininki tulee jatkuvasti lisääntymään, koska rikkaiden tunteellisuudella hallitsemassa maailmassa ihmisillä on yhä vähemmän mielekästä tekemistä. Rikkaat eivät voi mitään muuta kuin vaatia maailman jatkuvasti lisää ja lisää ihmisiä, koska jokainen rikas on typerä ääliö, joka ei tajua maailmasta yhtikäs mitään. Tunteellisuus estää ihmisiä ajattelemasta; rikkaus on tunteellisuutta, kun taasen vaatimattomuus on viisautta.

Rikkaiden vastakohta ei ole vaatimattomuus; Vaatimattomuus ei todellakaan ole köyhyyden synonyymi, kuten rikkaat kaikessa tunteellisuudessa luulevat, sillä rikkailta puuttuu viisaus.

Miettikää kukin vaikka yksin sitä, miten yksikään rikas ei koskaan ole pystynyt tuottamaan sellaisia ajatuksia, joita vaikkapa Yrjö Kallinen tuotti, tuosta nuin vain, ilman mitään hokemista, paperista lukua;

Blogi: Uskalla olla rohkea
Blogi: Ahneet Valtuutetut

Ei ole kummoistakaan olla vaatimaton, kun ei ole rikas eikä muukaan köyhä.

Verkkouutiset: Väitös: Ilmastotavoitteet vaativat varallisuuden ja kulutuksen laskua

Ei kommentteja: