sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Elektroneja aivoihin

Miten paljon ihmiskunta onkaan tuhlannut voimavarojaan öljytuhojen puhdistamiseen yhteensä? Tämä viimeisin, British Petroleumin syyksi mainittu Meksikon lahden öljytuho ei ole kuin pienen pieni osa siitä suunnattomasta saastumisen ketjusta, jota on jatkunut jo kaksisataa vuotta.

Olisiko jo aika laittaa kunnolla energiaa, aikaa ja varoja jonkin muun energiamuodon kehittämiseen? Pelkästään tämän viimeisimmän tuhon hinnalla USA olisi voinut siirtyä pois öljyriippuvuudesta ja antaa koko mailmalle mallia, miten liikenne hoituu hienosti myös sähköllä.

Mutta. USAn poliitikot ovat samanlaisia saamattomia typeryksiä kuin Suomessakin; eivät raukat uskalla tehdä yhtään mitään, jottei markkinavoimat suutu ja puoluepamput vollota. Vähintä, mitä USAn nyt pitäisi tehdä, on siinä, että he kansallistavat kaikki öljyteollisuuden patentit. Ehkäpä sieltä löytyisi kelvollisia patentteja sähköenergian tuottamiseen ja säilömiseen.
Sillä ainakin omasta mielestäni öljyteollisuuden voi olettaa ostaneen tavalla tai toisella markkinoilta pois kaikki ne keksinnöt ja kehityskulut, jotka uhkaisivat öljyteollisuuden olemassaoloa.

Voiteleehan lääketeollisuuskin poliitikkoja niin, että kohta puoliin patenttilääkkeitä myydään jo vauvoille, koska poliitikot lääketehtaiden hallintoneuvoksina säätävät sellaista lakisäädäntää, että lain mukaan kohta kaikki ovat laillisesti sairaita ja tarvitsevat pillereitä kehdosta hautaan.

Sama pätee vielä enemmän öljy- ja aseteollisuuteen; poliitikot ovat niihin niin lujasti kytköksissä, että poliitikoille ei ole temppu eikä mikään estää sellainen toiminta, joka jollakin tavoin uhkaisi poliitikkojen voitelua raakaöljyllä.

Inhoan kaikkea sellaista, joka vaatii ihmisiä uhraamaan aikaansa toisten jälkien siivoamiseen, toisten töiden korjaamiseen. Miten monta miljoonaa työvuotta ihmiskunta hukkaa nytkin parhaillaan tuonne Meksikon lahdelle? Siellä on kymmeniä miljoonia ihmisiä, jotka nyt on pakotettuja tekemään työtä öljytuhon tähden, ja se työ kestää kymmeniä vuosia, josta helposti huomataan, että tuhatmiljoonaa miestyövuotta on vähän alakanttiin.

Lisäksi tulevat kaikki ne sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman, jotka joutuvat tekemään enemmän työtä siksi, että öljyn hinta nousee... Miljardit ihmiset joutuvat tekemään joka vuosi enemmän palkkatyötä kuin olisi tarpeen vain siksi, että öljypohattojen kuvitelma rikkaudesta ei särkyisi.
Jokainen tunti palkkatyötä on poissa ihmisen oman elämän toteuttamisesta; ihmiset ovat ateisteja, poliitikoita, rikkaita, köyhiä, uskovaisia, masentuvia ja sairaita vain siksi, että heillä ei ole laillista oikeutta elää omaa elämäänsä, vaan heidän pitää raataa palkkatöissä, jotta rikkaat saisivat loisia ja tuhlata oman elämänsä mielettömyyksiin.

MTV3: Nyt se on sanottu: Meksikonlahden katastrofi kaikkien aikojen suurin
Uusi Suomi: Kauhea skenaario ympäristötuhosta: Obaman tunteet kuumenivat
Suomen kuvalehti: Fortumin hallintoneuvosto tulilinjalla, poliitikot tarvitsevat karkkipalansa ja namupussinsa

1 kommentti:

ninni kirjoitti...

kiitos, sitten vielä flotillasta uutisia ..?