keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Larry Flynt vs South Park

Nyt on hyvä aika palauttaa mieliin Yhdysvaltain sananvapauden esitaistelija, Larry Flynt. Ilman hänen sinnykkyyttään USAn sananvapauden tilanne olisi nyt todella huono.

Ihmiset eivät ymmärrä, mitä sananvapaus on, ja miten tärkeää se on kaikille. Ihmiset eivät ole vapaita, jos he antavat sananvapauden vain sellaisille mielipiteille, joista he itse tykkäävät. Larry Flyntin sanoin ihmisten tulee ehdoitta antaa vapaus myös niille mielipiteille, joita ihmiset vihaavat, joista ihmiset eivät tykkää.
Sillä mistä tiedät, pitävätkö myös jälkipolvet juuri sinun mielipiteistä. Voisitko ajatella, että juuri ne sovinnaiset, monikulttuuriset ajatukset, voivat olla tulevaisuudessa kaikkein kirotuimpia?

Vain silloin ihminen voi pelkäämättä sanoa mielipiteensä, kun yhteiskunta ei kiellä kenenkään mielipiteitä. Vain silloin ajatuksella on vapaus lentää korkealla, kun ajattelulla olisi vapaus möyriä pohjamutia.

Poliitikot ovat nyt kautta koko läntisen maailman kieltämässä sananvapautta. Se merkitsee sitä, että poliitikoiden omatkin mielipiteet ovat kovin alhaisia. Lintujakaan ei voi olla ilman matoja! Samoin ei voi olla korkealentoisia ajatuksia, jos ihmisen pitää koko ajan pelätä ajatuksen vapautta!

Poliitikot pelkäävät vapaata ajattelua, joten se pelko estää poliitikoita esittämästä oikeita ajatuksia; poliitikot puhuvat vain sovinnaisia ajatuksia, ajatuksia, jotka eivät missään tapauksessa loukkaa maahanmuuttajia. Poliitikoilla on vapaus ainoastaan ivata kriitikoita, mutta heiltä puuttuu vapaus esittää itse mitään uutta ja yhteiskuntaa kehittävää.

CNN: Video: Islamic website vs. 'South Park'

ABC news: Larry Flynt to Students: “We Have to Tolerate Things We Don’t Necessarily Like”:
During his speech, Flynt discussed the sacrifices he’s made while protecting his First Amendment rights.
“Fighting those battles wasn’t easy,” Flynt said. “I’ve been shot and paralyzed as a result of it. (b)But freedom of speech is not freedom for the thought you love, it’s freedom for the thought you hate the most. You have to get your head around that.(/b)”
............................
“The greatest right that any nation can afford its people is the right to be left alone,” he said. “Every American feels that way. Unless they’re breaking the law, they want to be left alone.”
HS: Muslimiryhmä povaa kuolemaa South Parkin tekijöille

Tiede.fi: Islam and freedom of speech

en.wikipedia: Hustler Magazine v. Falwell

Youtube: Larry Flynt - The First Amendment

allacademic: Speech, Freedom, and the Political Imaginary in 'The People vs. Larry Flynt'

Huffingtonpost: Larry Flynt Common Sense 2009

Internet: Larry Flynt homepage

Ei kommentteja: