keskiviikko 22. elokuuta 2018

Hinta-arvioni Hautausmaan kiviaidan korjaamisesta

YLE, 21.8. 2018: Nuoriso kiipeili Hietaniemen hautausmaan muurin hajalle Weekend-viikonloppuna – Nyt ei tiedetä, kuka maksaa laskun.

Kiviaita näyttää olevan tehty samalla tekniikalla, jolla itse olen tehnyt Kivilinnan, joka tosin jäi pahasti keskeneräiseksi. Siksi olen varma, että pystyisin tekemään vaadittavan korjaustyön kymmenesosalla siitä tarjoushinnasta, jonka Helsingin Seurakuntayhtymä on saanut kivityötä tekevältä firmalta.

Lyödäänkö kättä päälle, että laitan kiviaidan alkuperäiseen kuntoon 15000 eurolla, jos saisin vielä Helsingin Kaupungin siivoamaan nuorison Kivilinnaan tekemät sotkut, sillä kuten jokaista rakentajaa harmittaisi vietävästi omaan työhön kohdistuva ilkivalta, niin pystyn hyvin samastumaan niihin kivityömiehiin, jotka aikoinaan tuo aidan rakensivat, jos he saisivat tietää, miten järjetöntä nykynuoriso on. B, 19.8. 2018: Ovatko nuoret jo nyt idiootteja?

Kuvituskuva
Erittäin vaarallinen kiviaita keskellä Helsinkiä.
Nuoriso ei pysty samastumaan muihin kuin tuhoojiin ja roskaajiin.

Tuo hautausmaan kiviaita ei ole Helsingin Seurakuntayhtymän tekemä, joten he eivät pysty edes ymmärtämään, mikä rahaan liittymätön arvo siinä on. Seurakuntayhtymä katsoo, että se selviää mistä tahansa rahalla, mutta vanhoissa kivirakenteissa oleva arvo on piilossa jokaiselta, joka ei itse ole kivestä rakentaja.

15000 euroa olisi viisi tuhatta euroa enemmän kuin minun nykyiset vuosituloni, joten sillä summalla nousisin verotiedoissa jo monta pykälää ja saattaisin ostaa jopa 2019-mallia olevan sähköskootterin, jolla pääsisin Lappiin yhdellä latauksella.

PS, Kuvituskuvaan liittyen. Suomen lipun päivänä vuonna 2017 katselin muutaman minuutin, kun porukka hyppi kuvassa olevan kiviaidan yli. Sinä aikana muurista tippui ainakin kymmenen kiveä, joista jokainen olisi aiheuttanut luustoon vamman, jos hyvin olisi sattunut. Vastaavan kaltaisia surkeasti tehtyjä kiviaitoja on Helsingissä kymmenittäin, mutta jostain syystä julkishallinto päätti aidata vain minun huolellisesti rakentaman kivilinnan.

Ei kommentteja: