sunnuntai 19. elokuuta 2018

Kaikki uusi on sairasta, rumaa ja kallista

Kaikesta huomaa, että ihmiset ovat kehittymässä vähäjärkisiksi, helppoa elämää vaativiksi, jotka kirkuvat hysteerisesti, jos heillä on joku muu haaste kuin kanelin tai chilin syöminen.
WikipediaCinnamon challenge.
B, 19.8. 2018: Ovatko nuoret jo nyt idiootteja?

Ennen vanhaan arkkitehditkin olivat niin viisaita, että osasivat piirtää kaarevia viivoja. Mutta mitä lähempänä nykyaikaa ihminen on syntynyt sitä todennäköisemmin hän on arkkitehtinäkin pelkkä lälly, joka haluaa tehdä työstään mahdollisimman helpon vetelemällä vain suoria viivoja.
HS, 19.8. 2018: Tove Jansson kirjoitti vuonna 1979 onnettomaksi tekevästä arkkitehtuurista – se tulee mieleen, kun katsoo Jätkäsaarta ja Kalasatamaa.
HS, 18.8. 2018: Jätkäsaaren suunnittelussa tehtiin suuri virhe.
IL, 19.11. 2014: Yle: Miksi Suomessa rakennetaan niin rumia taloja?
Arkkitehdit pitäisi haastaa oikeuteen, koska esimerkiksi lasiset ulkoseinät tappavat joka vuosi miljardeittain lintuja ja rumat rakennukset tylsistyttävät ihmisen kauneuden tajun. Entisaikaan tehtiin taloja, joihin linnutkin sopivat pesimään, mutta nykytalot ovat tappavia myös ihmisille.
Sata vuotta sitten Lontoossakaan ei vielä ollut viivotinarkkitehtejä; Kaikki laatikkotalot loistavat poissaolollaan: Yuotube: The Open Road - London (1926).

Kvartaaliarkkitehtuuri kaunokirjoituksen tuho.
Viivoitin teki arkkitehtuurille samaa mitä konekirjoitin käsinkirjoitukselle.
YLE, 18.11. 2014: Kaunokirjoitus jää historiaan – kouluissa halutaan opettaa tekstaamista ja näppäintaitoja.
Kaunokirjoituskin on aivan liian suuri haaste nykynuorten aivoille, mutta onneksi oli vielä yksi vanhan liiton mies, joka huomasi, että nykynuorten ykköstä ja seiskaa ei erota toisistaan, jollei heitä vaadita laittamaan seiskaan välitappia:
YLE, 14.1. 2016: Oikeusasiamies: Vääränlainen seiska tai ykkönen vaarantaa oikeusturvan 12 oppilassukupolvelta.

Seiskan poikkiviiva oli ensimmäinen askel nykynuorten alentuneen älykkyyden haastamisessa. Ehkäpä seuraavaksi joku virkamies keksii, että nykynuorilta voisi vaatia jotain muutakin, kuten ulkosiistiä elämää. Sitten meille voisi kasvaa uusi arkkitehtien sukupolvi, jonka kädessä kynästä voisi lähteä kaarevia viivojakin.

Nykynuoret eivät halua käyttää aikaa edes laulujen sanojen soinnuttamiseen ja iskelmien melodisointiin, vaan silläkin alueella kaikki pitää tehdä nopeasti ja helpolla.

Youtube: Rihanna Interview - "it almost had me in tears".

IS, 29.12. 2015: Danny sivaltaa rap-musiikkia – ”Oma sukupolveni antaa arvoa hyvälle melodialle”.

Ja sitten nykynuoret meuhkaavat, miten impivaaraan ei voi palata, koska siellä kaikki oli päin persettä.

Mutta, vanhaan hyvään aikaan ei olisi ollut mitään mieltä tehdä hometaloja,
- koska Impivaaran Suomesta puuttui talonkorjaajat; meillä oli vain talonrakentajia, joiden käden jälkiä ei kenenkään tarvinnut korjailla.
Nykyään talonrakentaja tarvitsee apurikseen talonkorjaajan.


HS, 17.8. 2018: Väitöstutkimus tarjoaa uuden selityksen talvisodan ihmeelle: Suomalaiset taistelivat uhrautuvasti, koska he halusivat turvata lastensa tulevaisuuden.
Kansankokonaisuus, 18.8. 2018: Professori Kanniaisen väitöskirja ja yleinen asevelvollisuus.

Viisas ihminen pitää omaa kansaansa julkisena hyödykkeenä, jota pitää puolustaa vaikka omalla hengellään. Entisaikaan ihmiset halusivat rakentaa kauniita ja kestäviä taloja, koska he halusivat hyvää omalle maalleen ja omalle mielelleen. Viisas ihminen tietää, että elämällä haasteellista elämää hän ei tarvitse sirkushuveja ja hillumista, koska onnellisuus on oman älyn käytön seuraus.

Mitä enemmän kansassa on työmoraalia sitä onnellisempi kansa.

Mitä tyhmemmäksi ihmiset tulevat sitä vähemmän heillä on innostusta omaa kansaa ja sen kulttuurista jatkuvuutta kohtaan ja sitä vähemmän he pystyvät luomaan kauneutta.

Jos väittäisimme, ettei kouluilla ole mitään tekemistä hometalojen kanssa, väittäisimme, ettei niillä ole tekemistä.

Ennen vanhaan suomalaiset eivät hävenneet edes alastomuutta, mutta sekin on muuttunut, kun nuoret ovat tarkoituksella saastuttaneet Suomea ja tuhonneet suomalaisuutta, jotta tänne tulevat kunniakansalaiset tuntisivat olonsa kotoisaksi, eivätkä kasvattaisi nenäherneitä:
IS, 19.8. 2018: Paljaat rinnat hämmensivät Hyvinkäällä – kuvat kertovat, että yläosattomuus oli lähes maan tapa 80-luvulla, kunnes jotain tapahtui.

B, 13.8. 2018: Suomesta puuttuu monumentaalinen mahtavuus.
B, 13.4. 2018: Halvan rakentamisen paradoksi.
B, 16.11. 2017: Miksi vanha taide on aitoa taidetta?
B, 14.11. 2017: Betonin valmistajat michelin-kokkeina.
B, 12.11. 2017: Turistien kiehtovat kuvauskohteet.
B, 29.9. 2017: Eiffelin torni Helsinkiin.
B, 12.9. 2017: Ovatko arkkitehdit narsisteja?
B, 27.7. 2015: Turistien kuvauskohteet.
B, 26.7. 2015: Rumaa arkkitehtuuria.
B, 1.3. 2014: Koskaan et muuttua saa.
B, 6.12. 2011: Joulukuun kuudennen kvartaaliarkkitehtuuria.

Ei kommentteja: