keskiviikko 15. elokuuta 2018

Ihmisen kova ydin on sensuroitu

Englantilainen kirjailija Samuel Taylor Coleridge:
"Jos et ole ajatteleva ihminen, niin mitä hyödyttää, että olet ensinkään ihminen."
Suomalainen yksinajattelija Sinenmaa:
"Jos et ole väärinajattelija, niin mitä hyödyttää, että olet ensinkään ihminen."
B, 14.8. 2018: Kapitalismi on asiantuntijoille vaikea pala.

US, 6.7. 2014: Koe yllätti tutkijat: Ajatteleminen on epämiellyttävää.
Sananvapaus on demokratian kovinta ydintä:
TS, 4.10. 2017: Markku Jokisipilä: Valhetta ovat kaikki laulut maan.
Blog/KL, 15.8., 2018: ”Oikeistopuolue” kokoomus käy ”vihapuheen” kimppuun.

Tässä on koottu yhteen näennäisesti erlaisia juttuja, mutta jotka ajattelua pelkäämättömässä mielessä koplautuvat helposti sisäisesti koherenttiin muotoon. Mitä ajattelevampi ihminen sitä paremmin hän kykenee näkemään erilaiset ajatukset yhteneväisinä oman ajattelunsa kanssa.
Ja päin vastoin: mitä tottumattomampi ihminen on ajattelijana sitä hyökkäävämpi hän on niitä ihmisiä kohtaan, jotka eivät ajattele samalla tavalla, sillä sellainen  ihminen ei ymmärrä lausekokonaisuuksia, vaan ottaa sanan sieltä, toisen tuolta ja niistä tekee oman tulkintansa, jota hän väittää toisen sanomaksi.
Uskontojen vaarallisuus on juuri siinä, että uskonnoissa ihmisiä pelotellaan omalla ajattelulla; omat ajatukset ovat kuoleman synti kaikissa uskonnoissa. Jopa itämailla oma ajattelu pyritään kitkemään ihmisistä uskottelemalla, että he pääsevät nirvanaan, kun lopettavat tykkänään ajattelun. Itämaissa ihmisiä opetetaan keskittymään kaikkeen muuhun ihmisessä olevaan kuin ajatteluun: Hoe miljoona kertaa: "Varvas", niin sen jälkeen et tunne muuta kuin varpaasi.
Eikö olekin ihana nirvana? Ei mikään ihme, että poliitikot rakastavat kaikkein eniten sellaista uskontoa, joka rankaisee pahiten itsellisiä ajattelijoita.

Sensuuri on tekniikkalaji.
Nyt sitten myös Kokoomus on kehittynyt siihen pisteeseen, että kokoomuslaiset ovat alkaneet vierastaa ajatuksen vapautta ja ovat astuneet sen polun alkuun, jonka lopussa kaikki erilainen ajattelu on totaalisesti kielletty; Kokoomus päätyy ennen pitkää täysin islamistiseksi oppijärjestelmäksi:
VU, 14.8. 2018: Kokoomus haluaa kitkeä vihapuhetta.
AFFESAnlagda bilbränder 1996-2013 i Sverige och Stockholms län.


Rakasta ensin omia ajatuksiasi, niin voit sitten ymmärtää muita.
Jos ihminen ei siedä yksinoloa, hän ei milloinkaan opi ajattelemaan omilla aivoillaan, eikä ihminen voi rakastaa itseään, jos hän ei ole koskaan kokenut, miten pohjaton hänen mielensä on.

Mitä älykkäämpi ihminen sitä paremmin hän sietää väärinajattelua. Mitä älykkäämpi ihminen sitä enemmän hän rakastaa ihmisyyden kovaa ydintä, ajatuksiaan. Mitä enemmän  ihminen rakastaa ajatuksiaan sitä voimakkaammin hän rakastaa lähimmäisiään.
Ja toisin päin:
Mitä tyhmempi ihminen sitä suvaitsemattomampi hän on erilaisia ajatuksia kohtaan ja sitä enemmän hän haluaa helppoa elämää. Mitä tyhmempi ihminen sitä enemmän hän vaatii veronmaksajia huolehtimaan itsestään.
Lähimmäisiään paljon rakastava haluaa, että lähimmäiset pärjäisivät omillaan. Ihminen vihaa lähimmäisiään, jos hän ruokkii ja hyysää heitä, pitää terveen näköisiä aikuisia ihmisiä vauvoina ja kyvyttöminä ajattelemaan itse.


Ajatteleva ihminen on vaatimaton, sillä hän on jo ajatellut, miten hänen tekonsa vaikuttavat ympäristöön ja muihin ihmisiin.
Opetelkaa sietämään omasta mielestänne kumpuvia outoja ajatuksia, niin silloin pystytte sietämään myös niitä ajatuksia, joita nyt kutsutte vihapuheeksi. Kun ihminen uskaltaa antaa omien ajatustensa lentävän, niin silloin hän ei voi katkaista ajatuksensa lentoa ja siten hän tulee ymmärtämnään, ettei hän itse laita ajatuksiaan alulle, vaan ihmisen sisimmässä on jokin yliluonnollinen kipinä, joka synnyttää jokaisen uuden ajatuksen.
Vihapuhetta näkevät ovat tyhmempiä kuin he, jotka tuovat esille ajatuksia, jotka eivät ole yhteneväisiä valtaa pitävien ideologian kanssa. Allergioita hoidetaan siedätyshoidoilla, mutta ihmisten mentaalisia allergioita hoidetaan rankaisemalla niitä, jotka pystyvät erilaiseen ajatteluun. Sen sijaan, että ihmisiä opetettaisin sietämään omia vihantunteitaan erlaisuutta kohtaan, niin valtaa pitävät haluavat poistaa kaiken sen, joka jollakin tavoin koetaan uhaksi vallanpitäjien ideologialle ja sen päämäärille ajattelematta yhtään mitä siellä päämäärässä saattaisi todellisuudessa olla.

YLE, 14.5. 2013: Tutkimus: Ihmiset tyhmentyneet sitten 1800-luvun.
IL, 2.1. 2018: Tyly tutkimustulos: suomalaisten älykkyysosamäärä on laskenut huomattavasti 1990-luvun puolivälin jälkeen.

B, 3.1. 2018: Suvaitsevaisuus aiheuttaa tyhmyyttä.
B, 28.6. 2014: Äly-Uusin suomalaisten geneettinen ominaispiirre.

NOIDANKEHÄ:
B, 28.1. 2017: Helppo elämä aiheuttaa tyhmyyttä, joka saa ihmisen vaatimaan helppoa elämää, joka tyhmentää ihmistä, joka ....

Kansalainen, 14.8. 2018: Suomen tulee lopettaa kehitysapu kokonaan.
B, 7.2. 2015: Ihmiskunnan tuhoisin teko on avustaminen.
B, 11.8. 2018: Suvaitsevaisuus on sairaus.
B, 3.12. 2013: Pisa-suomi kehittyy kehitysmaaksi.

Ei kommentteja: