torstai 29. helmikuuta 2024

Ihmiskunta peruutusvaihteella

Heimojen yhdistymisen esiin nostama valtio ampuu itseään jalkaan, jos se alkaa alueellaan tukea ryhmiä, jotka tunteellisesti vetoavat omaan kieleen, uskontoon ja kulttuuriin. Kun järjellä pohditaan, miten jollekin alueelle on syntynyt valtio, niin ei ole epäillystkään siitä, että sellainen kehitys ei olisi ollut mahdollista, jos kehitystä johtaneet olisivat samaan aikaan tukeneet alueensa sisällä muita kieliä tai murteita.

Onneksi kehitys on mahdollista vain siksi, että ennen heimoja on oltava ihmisiä yhteen kokoava voima, kuiten shamaanit ja ennen heimojen liittoa ei ole voinut olla yhtäkään kommunistia, tai kapitalistia, koska sellaiset ötökät voivat syntyä vasta valtiolliseen olemassaoloon. Esimerkiksi, Karl Marx ei pystynyt tajuamaan, että hänen olisi pitänyt ylistää Euroopassa vallinnutta ritareiden aikakautta, jonka ansiosta Karl Marx sai syntyä valtiolliseen alueeseen, joka takasi hänelle valtavasti niitä avuja, joita hän surutta ja tyhmyyttään sitten käytti sitä valtiomuotoa vastaan, joka oli omalla tavallaan vakuuttanut lapsilleen turvallisemman kasvuympäristön.

Valtiot ovat maailman heimoja, jotka tulevat lopulta muodostamaan yhden yhteisen ihmiskunnan, missä on vallalla yksi ainoa kieli ja yksi ainoa hallitusmuoto, mutta uskontoja on yhtä monta kuin on ihmisiä.

Onneksi Suomen valtion sisällä nykyisin tavattava ihannointi muita kieliä kohtaan on vain väliaikaista, koska kaikilla ihmisillä on sisäinen tarve tuoda esille omaa persoonallisuuttaan, johon he tarvitsevat omaa ajattelua, joka voi ilmentyä sitä paremmin mitä yhtenäisempiä ovat yhteiskunnat. Mikään filosofia, ideologia, uskonto tai yleinen mielipide ei lopultakaan pysty kahlitsemaan ihmisten sisällä olevaa persoonallisuutta, joka on kaikilla ihmisillä erilainen.

Tänä päivänä katselen sotia, sortoa, väkivaltaa ja vapauksia täysin toisenlaisesta näkökulmasta kuin useimmat muut. Venäjä ei välttämättä tuota ihmiskunnalle lopun valkeaa, vaikka se voittaisikin sotansa. Venäjän voitto johtaisi venäläisen kulttuurin ylivoimaan, mutta vain läntisessä kulttuurissa. Sen jälkeen olisi vuorossa venäläisen kulttuurin ja itämaisen kultttuurin välinen sota. joka olisi vieläkin brutaalimpi kuin tämä sota. Vasta monien sotien jälkeen maailmaan voi muodostua yksi hallitus ja yksi kieli, mutta vain siinä tapauksessa, että mikään maailman yhteisöön haluava hallitus ei kiellä yksilöiltä omaa ajattelua.

Historiasta nähdään, että suurempi kielialue voittaa aina. Eurooppa ei ole kielialue, vaan monen eri kielen muodostama eripurainen joukkio, jonka alueet haluavat mieluummin hajottaa kuin hallita. En tietystikään toivo Venäjän voittoa, mutta se voi olla vääjäämätön lopputulos, jos Euroopan valtioissa meneillään oleva heimoutuminen ja pikkukielistyminen saa vieläkin lisää jalan sijaa. Mitä suurempi ja våkirikkaampi on kielialue sitä parempi sen ihmiset on manipuloida yhden ideologian taakse, vaikka se ideologia olisi miten saatanallinen tahansa.

Maailmassa tulee olemaan sotaa ja väkivaltaa tasan niin kauan, kun on yksikin valtio, joka ei anna kansalaisilleen täydellistä ajattelun vapautta. Sillä jokainen ihminen (mukaan lukien kaikki maailmankaikkeuden muut olennot) omaa mielen ja persoonallisuuden, joka tulee yksinomaan Jumalasta. Poliittiset ideologiat ja uskonnot ovat jo tuhoon tuomittuja, koska mikään mahti maailmassa ei voi loputtomasti estää yksilöiden oman jumalallisen alkuperän esille tuloa.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Ihmisen on hyödytöntä pelätä tekoälyä, koska se ei koskaan voi muuttua älyksi.
Mieli madollistaa älyn, mutta mieli ei koskaan synny materiasta.