lauantai 24. helmikuuta 2024

Poliitikoiden pesuvuoro

 Poliitikot ovat alkaneet pestä käsiään. Poliitikot luulevat, että heistä tulee putipuhtoisia, kun he jättävät aluevaltuustot muiden hoidettaviksi. Sekin voi olla syynä sille, miksi poliitikot ilmoittavat eroavansa aluehallinnoista, kun he ensin ovat saaneet aluehallinnoilta satoja miljoonia veronmaksajien rahoja sekä itselleen että puolueilleen. Tietysti sekin on mahdollista, että aluehallinnoissa mukana olleet ja nyt sieltä eroavat julistavat, että he ovat täysin viattomia siihen, kun aluehallinnot suorastaan sylkevat rahaa poliitikoille.

Se yksinkertainen testi, jolla pystyt varmuudella sanomaan, kuka ihminen on oikea johtaja, on siinä, kun kysyt ihmiseltä, pystyykö hän ajattelemaan hyviä ajatuksia ilmaiseksi. Jos haluat maksaa jolle kulle hänen ajattelustaan, niin älä kuule perkules sen jälkeen purnaa yhtään mistään, koska olet ihan itse ottanut johtajaksesi tyhmyrin, joka pystyy ajattelemaan vain rahasta, jos silloinkaan.

3 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Mitä ihmettä me näillä aluevaltuustoilla tehdään? En ymmärrä. Kertokaa.

J. Jörgensen kirjoitti...

Heikki, emmehän me niillä mitään tee, eikä se ole ollut tarkoituskaan. Kyseessä on yksinomaan puoluepukareiden vedätys kaikenlaisten etuuksien kuten esimerkiksi kokouspalkkioiden kiskomiseksi itselle ja puoluekavereille. Ainoa täysjärkinen liike taitaisi olla koko sotekoohotuksen ja hyvinvointialueiden peruminen ja palaaminen vanhaan järjestelmään, jossa kaikki hoitoa tarvitsevat myös saivat sitä, ainakin jollain kohtuullisella odottamisella. Vaan sitähän lienee turha odottaa, talonpoikaisjärjen käyttöä poliitikoilta - no ainakaan ennen kuin kepuleiden ylivalta kunnallisessa itsehallinnossa saadaan kaadettua.

Brainleak kirjoitti...

Molemmille kiitokset. Kansa ei siis tarvitse aluevaltuustoja, mutta saivathan monet ministerit kin (muista poliitikoista ja ay-jyristä puhumattakaan) sen tuhannen euroa lisää tuleviin eläkkeisiinsä oltuaan muutaman kuukauden muka-päättäjinä aluevaltuustoissaan. Katsotaan vaan muutaman vuoden kuluttua, kun kyseiset hemmot tippuvat vihreiltä oksiltaan, niin he ovat ensimmäuisinä valittamassa rahapulaansa ja vaatimassa itselleen sopeutumiseläkkeitään. Ja uudet eeduistjat huutacvat kuorossa, että jees, kyllä toveria pitää auttaa, varsinkin, kun alueiden puoluetuki poliitikoille ei ole pysynyt inflaation vauhdissa.

Siis ihan aikuisten oikeasti. Jos kaikki soteuudistukseen ja sen valmisteluun käytetty raha olisi annettu suoraan sairaaloille, niin Suomeen ei olisi koskaan tullut mitään terveydenhuollon kriisiä. Poliitikot ovat ainoa katastrofi, mitä Suomea omn kohdannut sitten Nokian konkurssin.