keskiviikko 21. helmikuuta 2024

Lista toimivista aloista, joita poliitikot voisivat tuhota?

 Onko Suomella vielä toimivia aloja (lähinnä julkista infraa), jotka ovat jääneet vaille poliitikkojen uudistushulluutta? Tähän mennessä poliitikot ovat tuhonneet Suomelta kaivosteollisuuden, sähköverkot, TV-lähetysverkon, taksitoiminnan, koululaitoksen, terveydenhuollon, katu- ja tieverkoston ja viimeisempänä energian antamalla sen  ilmaiseksi pörssille.

Ainiin. Listaltani unohtui itse politiikka. Muistaakseni Rinteen hallitus tilasi hallitusohjelmansa amerikkalaiselta konsulttiyritykseltä. Sinnekin poliitikot riemuiten heittivät miljoonia veronmaksajien äyrejä.

Itse en enää osaa ajatella, että Suomesta vielä löytyisi veronmaksajien rahoilla rakennettua infraa, jonka poliitikot voisivat ihan hulluttaan jakaa muille. Hulluuttahan poliitikot eivät voi jakaa, koska kansa ei ole sitä kustantanut, vaan poliitikoiden hulluus alkaa heti, kun he ovat saaneet valtakirjansa .- ja siitä hetkestä alkaen heiltä unohtuu täydellisesti tavan kansalaisen arki. Edustajan valtakirja on poliitikolle samaa mitä dopamiinin puutos on yksilölle, Locked in-state.

PS. Poliitikot yrittivät tuhota Suomen puolustusinfran, muitta onneksi Suomessa on vielä hippu jäljellä järkeä.

2 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Saturnus on planeetoista suurin -- mutta se ei ole mitään poliitikoiden suuruuden hulluuden rinnalla.
Poliitikot eivät halua asettaa pörsseille mitään rajaa, koska typeristä poliitikoista viisainkin tajuaa, että poliitikot tienaavat vähintään taksirahansa sillä, kun he voivat veroina saada sähkön kahden euron kilowattitunnin hinnoilla hynyä itselleen, mitään väliä ei ole sillä, mitä kansalaiset menettävät, koska ainahan poliitikot voivat rokottaa kaikkia muita paitsi poliitikoita, sillä vanha tuttu poliitikoiden virsi alkaa sanopilla; Rikkaita on niin vähän ...

Heikki kirjoitti...

Poliitikkojen kauhu; Sveitsin malli. Kansanäänestyksiä vaalien välillä.