sunnuntai 25. helmikuuta 2024

SOTE-kapteenien pako Costa Concordialta

 Suomalaiset poliitikot eivät tee eroa Costa Concordian kapteeniin. Jos kävisi niin, että SOTE uudistus peruutetaan, niin siitä jo palkkansa saavien eläkkeitä ei kuitenkaan "voida" kumota. IS, 25.2. 2024: "Aluevaltuustoissa ministereiden joukko­pako – näin he perustelevat".

Kymmenisen vuotta sen jälkeen, kun Suomessa ensi kerran alettiin maksaa jumalattomia kokouspalkkioita SOTE-uudistajille, Italiassa tapahtui onnettomuus, josta oli tuleva visio siitä, mihin katasrofiin suomalainen politiikka tulisi päätymään. Aivan tismalleen samoin kuin siinä karille ajossakin kapteeni oli ensimmäisenä pakenemassa laivastaan, niin samoin nähdään tänäänkin, miten SOTE-kapteenit ovat ensimmäisinä jättämässä laivansa, josta he puhuivat kuin se olisi Nooan Arkki, joka pelastaisi kaikki.

Minintereiden ja kanistereiden on helppoa paeta tekemäänsä sutta, koska he tulevat saamaan sudestaan lisäeläkettä kymmeniä tuhansia euroja, hamaan hautaansa saakka. Minun on yhä vaikeampi käsittää, miten Suomen kansa valitsee päättäjikseen yhä isdioottimaisempia tyyppejä. Tänäänkin kerrottiin, miten joku tohelo tyyppi oli mennuyt ostamaan sadoilla tuhansilla hyppykeppejä kuntaansa, mutta sekin oli kuulemma ihan normaalia; mitä nyt hieman moititaan, jotta annetaan mahdollisuudet seuraaville idiooteille.

Koskaan, ei kuuna ikinä yksikään poliitikko, päättäjä, ay-pomo tai joku muu vähäjärkinen ei ole joutunut oikeasti vastuuseen päätöksistään. Kaikkein idioottimaisinta on esittää, että typerä päättäjä vastaa sillä, että hän menettää kyseisen virkansa -tai ei ole tule valituksi-, mutta heti seuraavansa päivänä hän on saanut jonkun eläkeviran, missä vielä vähemmin seurataan hemmojen tekemisiä.

Tähän mennessä ei ole yhden yhtäkään ministeriä, joka olisi ottanut vastuun Suomen suurimmasta sudesta. Käsien oesu, eli pako Suden Pesästä (lue: aluevaltuustosta) ei todellakaan ole vastuullista toimintaa, vaan joka ikinen, joka paikenee aluevaltuustoitaan, on verrattavissa Costa Concordian kapteeniin, joka ensin ajoi laivansa karille -- ja sen jälkeen oli ensimmäisenä kiekumassa pelastusta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kapteeni käynnisti vastuullisesti pelastustoimet huutaen: "Naiset ja lapset ensin - seuratkaa ninua...!"