lauantai 24. helmikuuta 2024

Poliitikot ovat roistojen eliittiä

 IL, 24.2. 2024: Sote-alueiden ahdinko syvenee – Ministerit ja kansanedustajat jättäneet joukolla valtuustopaikkansa .

- Poliitikot ovat roistojen eliittiä. He käyttävät hyväkseen lainsäädäntöä esimerkiksi uudistuksia tehdessään. Väitän, että joka ikinen uudistus, mitä poliitikot tekevät, tähtää vain siihen, että poliitikot saavat niillä itselleen kaksois-, kolmois-, nelois- ja viitosvirkoja. Mutta, kun uudistus selvästi menee penkin alle, niin juuri silloin poliitikot tunnustavat olleensa pelkkiä typeryksiä, koska silloin he joutuvat pakosta luopumaan niitä uudistusviroista, joista he luulivat saavansa itselleen lisää miljoonia.

Olen täysin ymmälläni. Milloin perkele te filosofit, psykiatrit, professorit, psykologit ja muut vitun valtion viranhaltiat oikeesti alatte ajattelemaan, Ettekö te vitun idiootit tajua, että poliitikoiden korkein päämäärä on omahyväisyys ja puolueen paras? Ei ole yhden yhtäkään poliitikkoa, joka ajattelisi ensisijaisesti kansan parasta. Tajuatteko te idiootit, miten helppoa se on todistaa?

Poliitikon typeryyden todistamiseen ei tarvita mitään muuta kuin katsoa, miten monta virkaa hän on haalinut itselleen ja mitä mieltä hän on omasta palkastaan, palkkioistaan, etuoikeuksistaan, kulukorvauksistaan, kokouspalkkioistaan jne.

Poliitikko on idiootti, jos hän yhdenkin kerran nostaa itselleen kokouspalkkiota, ottaa kulukorvauksia tai muuta sellaista. Koska kuka tahansa vähänkin järki jätkä tajuaa, että kun ihminen saa esimerkiksi kuuukausipalkkaa, niin totta hiton helvetissä siihen palkkaan sisältyy myös se aika, kun hän istuu jossakin kokouksessa, yleensä puhumassa pelkkää paskaa.

Esimerkiksi. Poliitikot veivasit SOTEa lähes parikymmentä vuotta. Sinä aikana joka hiton poliitikko istui tuhansissa kokouksissa, joista jokaiseti hän nosti tuhansia euroa, vaikka hän sai niiltä kokousajoiltakin kuukausipalkkaa. SOTE kulutti miljardeja veronmaksajien varoja ennen kuin yhden yksikään poliitikko kiljui, miten hänen kuuluu olla maakuntahallituksessa, koska muutoin hän ei voisi tietää, mitä maakunnissa ajatellaan.

Nyt siten, kun alkaa olla täysin selbää, että SOTE on lähinnä hullujen hommaa, niin poliitikot haluavat rottien tavoin hylätä SOTEn. Poliitikot rottina eivät tajunneet, että kun se SOTE-sukellusvene saatiin valmiiksi, niin sen kiinnitysköysiin olisi pitänyt laittaa rottaesteet, että poliitikot eivät olisi päässeet laivaan.

Ei kommentteja: