SDP-uskoinen Nasima Razmyar väittää, että oppositiolla on joku vaaleja vahvempi työkalu, jolla se voi koska tahansa pyrkiä kaatamaan demokraattisesti valitun hallituksen.
Minun oman mielipiteeni mukaan, jota itse pidän ehdottoman loogisena, niin jos joku ei pysty tyytymään vaalien tulokseen, niin silloin sellaisen kaikkein vahvin työkalua on seuraavat vaalit.
Demokratiassa ei pitäisi olla mitään sellaista kuin oppositio, vaan demokratian ydin on siinä, että jokainen tyytyy vaalitulokseen ja jos on jotain moitittavaa, niin sitten se saa näkyä seuraavissa vaaleissa. Itse asiassa, pidän jokaista demokratian vihollisena, joka luulee, että hänellä on jokin oikeus kapinoida oppositiouskovaisena demokraattista vaalitulosta vastaan.
IS, 18.2. 2024: Sdp:n Razmyar pääministeri Orpon sanavalinnoista: ”Pidän tällaista puhetta jopa demokratian halventamisena”.
On todella järkyttävää lukea, miten joku voi kuvitella, että demokratiassa olisi jokin vaaleja voimakkaampi vaikutusmahdollisuus! Sehän on suoraan sanottuna kuin kapinoitsijan käsikirjasta.
Kansakunnan varallisuudesta kuluu miljardeja opposition jarrutuspolitiikkaan, Kun vain hallituksen annettaisiin hallita, niin pelkästään se toisi Suomelle mijardien säästöt. Mielestäni ihminen on vähän tyhmä, jos hän ei pysty odottamaan neljää vuotta seuraavia vaaleja, vaan haluaa polttaa veromnmaksajien rahoja neljä vuotta uskoakseen omaa viheliäistä oppiaan, että demokratian voimakkain ase on oppositiopolitiikka, eli demokratian vastustaminen.
2 kommenttia:
Niin no, ideaalisessa maailmassa ja sen politiikassa opposition virka on tehtyjen päätösten kriittinen joskin rakentava arviointi, ja vaihtoehtojen esittäminen tehdyille linjanvedoille ja päätöksille. Oppositionkin tavoitteena ennen kaikkea yhteinen etu. Tässä todellisuudessa opposition tavoitteena lienee yli kaiken hallituksen kaataminen ja keinoista välittämättä takaisin valtaan pääseminen. Razmyarin mielestä demokratian halventamista on ilmeisesti se, että on hänen kanssaan eri mieltä
Hyvä kommentti. Juuri tuota jäin itsekin pohtimaan, missä kohtaan voitaisiin esittää kritiikkiä ilman tarvetta käydä suoraa sotaa demokratiaa vastaan. Sain vastauksen, että vaalikeskustelut ja vaaliväittelyt pitäisi riittää tavan kansalaisille muodostamaan mielipide siitä, että hän ei ainakaan äänestä ns natsia. Eli kaikki vaalien jälkeinen kapinointi valituksi tulleita kohtaan on sama kuin hyökköäys demokratiaa vastaan.
Antiikin aikana kaikki ehdokkaat olivat agroralla väittelemässä, mikä olisi paras mahdollinen maailma. Sen jälkeen Vantaassa on virrannt miljardi kuutiokilometriä vettä ja aivan turhaan, koska keskiaika palautti ihmiskubnbnan vuoteen 3000 BC,josta vasta hiljattain ollaan päästy lähellä Ateenan Agoraa, mutta sekin on puhtaasti tiedemiesten, keksijiden ja insinöörien ansiota. Jeesus kirjoitti hiekkaan, mutta me kirjotamme lasitettuun saveen.
Lähetä kommentti