tiistai 14. marraskuuta 2017

Betonin valmistajat michelin-kokkeina

HS, 14.11. 2017: Syyllinen heikkoon betoniin paljastui: Uudet lisäaineet pääsivät yllättämään betoniteollisuuden ja työmaat – ”Vikaa niin sysissä kuin sepissäkin”.
Suomenmaa, 23.10. 2017: Kirja: "Suomi on täynnä tumpeloiden suun­nit­te­lemia ja toheloiden rakentamia taloja" – asiantuntija vaatii rangaistuksia virheel­li­sestä raken­ta­mi­sesta.
SS, 15.11. 2017: Arkkitehti: Rakentamisesta on tullut liian monimutkaista

Tietokone-nörtin ensimmäinen ohje:
Älä koske koneen asetuksiin, jos kaikki toimii!

Betonintekijän ensimmäinen käsky:
Älä kokkaile betonin rakennetta, jos se vanhallakin reseptillä kestää satoja vuosia!

Betonimyllärit ovat katselleet liikaa kokkiohjelmia.
Se on nähty, miten sata vuotta vanha betoni on kovempaa kuin kivi, joten onhan tuo kyllä typerää lähteä parantelemaan sitä, missä ei ollut mitään vikaa.

On nähty sekin, että talot ja sillat kuitenkin tuhotaan muutaman kymmenen vuoden välein, joten tuntuu vieläkin typerämmältä tuunata betonia, joka vanhallakin resiptillä kestäisi satoja vuosia pidempään kuin itse rakennukset.
Blogi, 27.5. 2014: Romahtaako EU piakkoin kuten vesitornit.
Blogi, 17.3. 2014: Hakamäentien silta 40v puretaan.
Blogi, 26.7. 2015: Rumaa arkkitehtuuria.

Miksi rumien talojen betonin pitäisi olla kestävää?
On hyvin luultavaa, että tässäkin rakentamisjutussa luonto on pakottanut betonimyllärit kokeiksi, jotta betonin lujuus saataisiin vastaamaan kvartaaliarkkitehtien luomuksia, koska olisihan se tyhmää rakentaa rumia taloa, jos ne eivät omia aikojaan sortuisi. Ainiin, mutta kun yleinen impivaarafobia käskee, ettei Impivaarasta saa jäädä muistoksi edes betonireseptiä.

Ei kommentteja: