Syy homerakentamiseen löydetty: Rakentajia kiinnostaa kännyköiden hipely ja some-päivitykset enemmän kuin rakennusten suojaaminen sateelta!
YLE, 28.8. 2018: Nivelsärkyjä, kielen kutinaa ja iho-oireita: Jopa uusia kouluja tyhjennetään sisäilmaongelmien takia – Kuka kantaa vastuun?
Homekoulujen ongelmien yksi perus voi olla myös saasteet, jotka heikentävät merkitsevästi älykkyyttä.
Daily Mail, 28.8. 2018: Pollution makes you less intelligent: Living with ‘dirty’ air is equivalent to missing a year of school, study shows.
IL, 28.8. 2018: Nasan dramaattinen kuva näyttää miten likaista ilmaa hengitämme.
Myös poliitikot tuntuvat olevan herkistyneitä saasteille, koska miten muutoin voitaisiin selittää, miksi heillä on ikuisuusprojekteja, ja miksi he ovat niin herkkiä jäämään sairaslomalle vähäisenkin vastoinkäymisen jälkeen ja miksi heidän sietokykynsä erilaiseen ajatteluun on olematonta.
Poliitikoita kiinnostaa somepäivitykset enemmän kuin eduskuntatyöskentely, joka aiheuttaa hometta lakikirjaan: Lääkärilehti, 25.4. 2018: Katselen kansanvallan katoamista.
Koska jotkut eivät hyväksy asioiden koplaamista, vaan kansalaisen kuuluisi nähdä vain yksittäistapauksia, niin siksi kiusallanikaan en voi olla tuomatta esiin esimerkiksi YLE:n uutista, missä auringonpalvojia kiinnostaa kännykkä enemmän kuin heidän lastensa elämä -- opetelkaa toimittajat näkemään kokonaisuuksia, tai muutoin kommunismi meidät perii!
YLE, 17.8. 2018: Hengenpelastajat ihmeissään eri puolilla Eurooppaa: vanhemmat vahtivat enemmän kännykkäänsä kuin uimassa olevaa lastaan – hukkumiset lisääntyneet.
Koplaaminen on siitä mukava asia, että sen avulla ihminen voi saada selville monia perussyitä, joita tutkivat journalistit eivät pysty näkemään:
Pitäisikö rakennusmiehiltä kieltää kännykät, koska on hyvin luultavaa, että heitä kiinnostaa kännyköiden hiplailu enemmän kuin pressujen veto biologisten rakennusmateriaalien päälle suojaksi sadetta vastaan?
Eikö olisi mahtavaa, jos ihan tavallinen toimittaja pystyisi koplaamisen ansiosta heti sanomaan, mikä rakentamisessa on vikana.
3 kommenttia:
Tuntisin oloni varmasti erittäin tyhmäksi, jos uskoisin, että kännykkähulluus vaivaa vain vanhempia, poliitikoita, lapsia ja toimitteljoita, mutta luonto olisi vapauttanut karkeat rakennusmiehet some-päivittelystä.
Sen jälkeen, kun Liikennevirasto aitasi mun Kivilinnan, niin känsiä näkyy vain vanhoissa valokuvissa.
Eli se on siis kännyköiden vika, jos niiden omistajien lapset eivät opi uimaan? "Rantavalvojat joutuvat jatkuvasti huomauttelemaan asiasta lasten vanhemmille,..." Ja lapsia hukkuu palkollisten leikkiessä kännyköillään? Ja puukkojen vika on se, että niihin upottuvat toista mieltä olevat, puukkojen myyjät vastuuseen. Ja autot tappavat,...
"Pitäisikö rakennusmiehiltä kieltää kännykät,..." Siihen voisi parhaiten vastata USA:n rakennusviranomaiset. Ennen ainakin korkean paikan kammoamattomat rakentajat olivat intiaaneja. Meillähän niitä ei taida olla, joten ei huolta. iFouneja Suomessa on muttei inkkareita. https://www.google.com/search?q=skyscraper+builders+pictures&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=uFI6_pZ_zczYHM%253A%252C8QB0jIoslyuZiM%252C_&usg=AFrqEzda48z_JvoAL5K1yqA1P83qDEpJMA&sa=X&ved=2ahUKEwiP4ZvZlJLdAhUWOSsKHQ04C7MQ9QEwAHoECAUQBA#imgrc=aC9lI5FLO9WmkM:
Homeesta kärsivät ovat valtaosiltaan opetus- ja sosiaalitoimen aloilla työskenteleviä julkisen sektorin naisia. Asiasta pitäisi olla tosissaan huolissaan, jos oppilaina olevat lapset oireilisivat, mutta näin ei ole.
Yksityisen sektorin toimistotaloja äärimmäisen harvoin puretaan tai remontoidaan homeen takia.
Kirvesmiehenä minä tiedän näitä kaikkia taloja rakennettavan samalla tavoin ja samoista materiaaleista.
Rakentamisen laatu on nykyisin erittäin heikko ja vain huonommaksi on koko ajan mennyt. Ruotsissa uudetkin talot saavat sadesuojan rakentamisen ajaksi, mutta meillä ei.
Lähetä kommentti