torstai 28. marraskuuta 2019

AY aktivoituu aina vasemmiston aikana

Miksi omista eduistaan kiinnipitävä ja kaikesta muusta vähät välittävä ammattiyhdistysliike alkaa julmetun työtaistelun aina silloin, kun vasemmistolle tulee jostain syystä hallitusvastuu?

Se johtuu siitä, että ay-liikkeessä ajatellaan vasemmalle kyljelle kaatuneen hallituksen menevän aina lakkoilijoiden kärkijoukkoihin mukaan huutamaan kapitalismin kuolemaa, josta he tietävät yhtä paljon kuin oikeistolaisetkin. Postin kiistassa ei kestänyt kuin päivän, kun hallituksen ministerit juoksivat ay-liikkeen lakkolaisten puolelle Suomen yhtenäisyyttä vastaan.

HS, 22.11. 2019: Antti Rinne lupasi kieltää työehto­shoppailun, mutta sellainen laki olisi ”juridisesti aivan mahdoton”, sanoo asiantuntija.

Vaikuttaa siltä, että demarit eivät tarkoita sitä, mitä he puhuvat.

Demari, 25.1. 2017: Liisa Jaakonsaari: ”Vaikuttaa siltä, että Donald Trump tarkoittaa todella kaikkea sitä, mitä hän on sanonut”.


On varmaa, että myös tulevien lakkojen agitoijat ovat laskeneet samoin, että kyllä Antti Rinne, Sirpa Paatero ja Timo Harakka ja muut vassarit menevät lakkolaisten puolelle ja vähät välittävät perustuslain määrittelystä, kenen puolella ministerien kuuluu olla.

IS, 28.11. 2019: Nyt Suomea uhkaa jopa yli 100 000 työntekijän lakkosuma – ”Muukaan ei nyt näytä auttavan”.
IL, 27.11. 2019: Näkökulma: Rinne ja Paatero sotkivat Suomen työmarkkinat - miinakenttä on katettu.

B, 25.11. 2019: Hulluuden kapitalismia ja kommunismia.


Ei kommentteja: