perjantai 29. marraskuuta 2019

Zen ja Muurien rakentamisen taito

”Rakasta naapuriasi, mutta älä revi aitaasi alas” --
Sarastus, 28.11. 2019: Esteitä barbariaa vastaan.

Outoa kyllä, mutta olen itsekin ollut aina samaa mieltä. Eikä tämä minun mielipiteeni muurien positiivisuudesta syntynyt silloin, kun paljon ennen Kivilinnan rakentamista luin raamatusta, miten jo Jeesus sanoi, että varokaa niitä, jotka eivät tule ovesta sisälle, vaan hyppivät muurien yli.

Kun kovemman talven jälkeen keväästä 1996 lähtien aloin ilman edeltä käypää suunnitelmaa vierittelemään ja kasaamaan kiviä Pohjois-Pasilan pienessä metsikössä, niin minulla ei silloin ollut ajatustakaan rakentaa esteellistä muuria. Halusin vain kasata kiviä kohti korkeuksia, koska se oli hauskaa ja hyvin fyysinen työ antoi minulle suuria ilon ja onnen hetkiä, ja koska hikoillessani ymmärsin, että myös ihmisessä on geneettinen pesänrakennustaito, jonka persoonallista esille tulemista estää ainoastaan uskonnollisen muodon saanut rahatalous.

Briljanttihiottu Kivilinna
Pari kolme vuotta myöhemmin paikalle eksyneet ihmiset alkoivat kyselemään, minkä niminen tämä kivilinna on. Silloin en itse edes osannut kutsua sitä kivilinnaksi, joten olin täysin ymmällä, että kasaamillani kivillä pitäisi vielä olla oikea erisnimi; eikö pelkkä kivilinna kelpaa?
Siihen mennessä olin saanut rakennettua sisäänkäynnin tapaisen kulkureitin, jonka arvelin riittävän siihen, että ihmiset eivät valu paikalle mistä suunnasta tahansa.

Sitten aloin huomata, että minun piti varoa jokaista, joka ei tullut paikalle rakentamani sisäänkäynnin kautta.
Huomasin, että ystävälliset ja rehellisesti uteliaat ihmiset osasivat kiertää "kivilinnaa" kunnes löysivät sisäänkäynnin. Mutta sitten oli niitä, jotka eivät välittäneet käyttää järkeään, joka olisi voinut heillekin ilmaista, että kaikessa paikallisuudessa on aina oltava jokin sisäänkäynti, sillä jos niin ei olisi, miten ihmeessä minä olisin voinut päästä kivilinnan sisäpuolelle?

Vain varkaat, murhaajat ja ryövärit eivät tykkää muureista.

Pystyin pelkästään tulijoiden reittivalintaa havainnoimalla huomaamaan, että kaikki ne, jotka tulivat sisälle portista, olivat hyvin ystävällisiä ja aidosti uteliaita, mutta jokainen, joka ei edes viitsinyt kiertää sisäänkäynnin luokse, vaan suoraan tunkeutuivat vähän pusikkoisen metsikön läpi luokseni, olivat yleensä hyvin varautuneita, eivät edes halunneet keskusteluyhteyttä ja monesti he tulivat vain varastamaan, rikkomaan ja tuhoamaan sitä, mitä olin rakentanut.

Tässä vaiheessa muistin Jeesuksen kertomusta, miten varkaat ja murhaajat eivät koskaan käytä oikeaa porttia, vaan vain hyppivät aitojen ja muurien ylitse tuhoamaan ja tappaamaan. Niinpä aloin kasaamaan risuista, karikkeista ja ylijääneistä maa-aineksista muuria niiden jo kasaamieni kivimuurien ympärille, joita en silloin vielä pitänyt esteiksi tarkoitettuina muureina. Tiesin varmuudella varoa jokaista, joka astui sen karikemuurin ylitse, eikä käyttänyt hyvin selvää porttia sisään tullakseen.

Nyt lähes vartti vuosisata myöhemmin huomasin ottamastani ilmakuvasta, että olin kasannut Kivilinnan ympärille muurin, joka hämmästyttävästi muistuttaa ilmasta katsuttuna  briljanttihiottua timanttia. Olen nähnyt luontodokumentteja, missä muutkin eläimet pystyvät ilman mittanauhaa rakentamaan hämmästyttävän symmetrisiä rakenteita.
Minulle tämä todistaa kiistattomasti, että minussa on geneettinen taito muurin rakentamisen ja siitä pystyn muodostamaan yleistyksen, että sama taito on aivan varmasti jokaisessa ihmisessä.

En koskaan käyttänyt mittanauhaa rakentamiseen, vaan annoin vain kauneusihanteeni kertoa, mihin suuntaan kivilinnaa muureineen pitäisi viedä. Yllä olevassa kuvassa näkyy Liikenneviraston vuonna 2016 rakentama aita, mutta se aita noudattaa minun rakentamaa karikemuuria, joka on korkeudeltaan puolesta metristä puoleentoista metriin.

Rajattomuutta vaativat poistakoot ensin oman ulko-ovensa ja kaatakoot seinänsä.

Lopulta hämärätyypit onnistuivat tavoitteessaan, eli hyppiessään muurien yli he polttivat asumukseni ja siten Suomi menetti loistavan tilaisuuden saada maailman uudenaikaisin muinaismuisto omaisuudekseen.
Myös Suomi tulee tuhoutumaan, jos rehelliset suomalaiset jatkavat vaitioloaan ja antavat epämääräisen aineksen hyökkiä sisään sen rajan ylitse, jonka ylittäjiltä ennen vaadittiin moraalia.

Ei kommentteja: