tiistai 12. marraskuuta 2019

Terveys ei kuulu valtiolle

Helsingissä oli palomieslakko reilu parikymmentä vuotta sitten. Sen yksi seurauksista oli tiedollinen havainto tulipalojen vähentymisestä. Ihmiset alkoivat käsitellä tulta varovaisemmin, kun he tiesivät, että ulkopuolista apua ei ole odotettavissa.

IS, 12.11. 2019: Ylilääkäriltä kovaa puhetta Suomen terveydenhuollosta Lääkärilehdessä: ”Edessä rahoitus­katastrofi ja täydellinen romahtaminen”.

Myös ihmisen terveyteen pitäisi alkaa suhtautua samalla tavoin. Ei ole mitään mieltä siinä, että terveydenhuolto nielee jatkuvasti yhä suuremman osan yhteiskunnan tuloista, sillä terveys on lopulta kuitenkin yksilön oma asia. Mitä vähemmän olisi terveyden huoltoa sitä enemmän ihmisten pitäisi itse kiinnittää huomiota terveyteen ja elää terveellistä elämää.

IL, 2.11. 2019; ”Paransin itse oman masennukseni” – Dosentin resepti on raju muutos elämäntavoissa: suosittelee myös muille.

Kun luin yläpuolella olevan Iltalehden jutun itseparannuksesta, muistin, mitä Urantia kirjassa on siitä kerrottu. Tiedän tietysti, että lukijan tulee märehtiä alla olevaa kappaletta moneen kertaan ennen kuin hän voi ymmärtää, miten kehittyvän yhteiskunnan tulee vähitellen päästä eroon kaikista nykyisistä istintuutioista. Se ei ole kehitystä, että terveydenhuolto vie yhä enemmän resursseja, että ihmiset syntyvät tänne vain paijaamaan muita.
Luku 72, katkelma kappalesta 7: Verotus: "Koko tuotantotoiminnan piirissä ensisijainen huomio kiinnitetään terveyteen. Jotkin fyysisen hyvinvoinnin osa-alueet katsotaan teollisuuden ja yhteiskunnan etuoikeuksiksi, mutta yksilön ja perheen terveydelliset ongelmat ovat pelkästään henkilökohtaisia asioita. Hallituksen tarkoituksena on puuttua yhä vähemmän niin terveydenhoidollisiin kuin kaikkiin muihinkin puhtaasti henkilökohtaisiin asioihin."
Yllä oleva sisennetty kappale on katkelma Urantiakirjan luvusta 72, Erään naapuriplaneetan hallitusjärjestelmä. Koko se luku pitäisi sisällyttää jokaisen kansanedustajaehdokkaan, tuomarin ja yritysjohtajan oppiaineisiin. On mahdotonta, että Maan ihmiskunnalla olisi tulevaisuutta, kun paijataan rikkaita ja köyhiä ja vieraita.

Ei kommentteja: