keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Poliitikko viisastuu vanhetessaan

Ei alle 60 vuotiaita kansanedustajiksi !
- Onko oikein, että poliitikoksi valitaan sellaisia, jotka luulevat murrosiän uhossaan tietävänsä kaiken kaikesta. Ihminen viisastuu vanhetessaan. Tämä on fakta. Ihminen kehittyy myös kärsivällisyydessä ja harkitsevaisuudessa ikääntymisen myötä. Viisaus, harkitsevaisuus ja kärsivällisyys ovat juuri niitä ominaisuuksia, joita päättäjältä vaaditaan, mutta joita nuorella ihmisellä ei voi olla.
Kun meillä olisi kansanedustajuuden alaikäraja, niin se koskisi jokaista ihmistä aivan samoin kuin nyt meillä on monta muutakin ikärajaa. Silloin ihmiset olisivat aidosti tyhmiä, jos he vollottaisivat jo 30 vuotiaina, miksi he eivät pääse kansanedustajaksi, vaikka he jo tietävät kaiken muun paitsi sen, miten ihminen pääsee kyykkyasentoon.
YLE, 14.11. 2019: Alle 16-vuotiaat nuoret eivät enää pääse kyykkyyn – edes urheiluharrastus ei pelasta: "Arki on tehty niin helpoksi". Sen voin sanoa, että nuorten elämää eivät ole ainakaan helpottaneet minun ikäpolveni. Minähän laittaisin nuoret kivitöihin, jos meillä olisi jo nyt järjestelmä, joka vaatisi poliitikoilta kokemusta.

Huumeiden kokeilu ei tee nuoresta niin viisasta, että hän voi julistaa vaalipuheessaan, ettei huumeet aiheuta ihmisille mitään ongelmia!
Youtube, 26.11. 2019: Kohtaamisia - Benny Uhlenius.
Iso Kysymys: Pitäisikö nuorelta vaatia vähintään viidenkymmenen vuoden kokemus huumeiden käytöstä ennen  kuin hänelle voidaan antaa valta säätää huumeet vapaiksi? 


Murrosikäiset kapinoivat vanhempia vastaan ja haluavat useimmiten tuhota ja muuttaa kaiken, mitä aiemmat sukupolvet ovat vaivalla saaneet aikaan. Nuorten tuhoamisvimma nähdään vaikka mielenosoituksissa, missä nuoriso kiljuu ja ja huutelee hävyttömyyksiä järjerstyneelle yhteiskunnalle ja rikkoo näyteikkunoita marssinsa varrelta. Se on viisautta vailla oleva nuoriso, joka vaatii kaikilta yhdenmukaista ajattelua ja solvaa niitä, joilla on erilaiset vaatteet ja erilainen mielipide.
IL, 5.12. 2019: Onko Helsinki ilman natseja -marssi vilpitön? Tunnukset viittaavat rähisijöihin, jotka ovat tehneet tuhoja jopa 100 000 eurolla.

En ole koskaan nähnyt vanhojen ihmisten osoittavan mieltään vallitsevaa politiikkaa vastaan hajottamalla yhteiskunnan rakenteita ja tuhoamalla yksityisyrittäjien omaisuutta.
Kansakunta tyhmentyy, jos sen päättäjiksi valitaan nuoria, jotka perusteetta uskovat tänään olevansa viisaampia kuin 50 vuoden kuluttua. Vähän vaikuttaisi tyhmältä valita päättäjäksi viisauttaan uhoava nuori, kun se kuitenkin olisi monta kertaa viisaampi 65 vuotiaana! Yhteinen etu vaatii, että päättäjiksi valitaan vain heitä, jotka ovat vanhentumisen myötä viisastuneet lähes huippuviisaiksi.
Kukaan nuori ei voi olla kovinkaan viisas, koska ihminen on lähinnä tyhmä, jos hän väittää, ettei politiikassa tarvita kokemusta ja kärsivällisyyttä, vaan vain nuoruuden uho ja omahyväisyys riittää siihen, että nuoret haluavat heti mullistaa kaiken. Politiikka ei saa olla mikään harjoittelupaikka, vaan se kuuluu vain heille, jotka ovat kypsyneet näkemään erilaiset asiat kokonaisuutena.
Nämä vanhempia ihmisiä tyhminä pitävät nuoret uskovat olevansa nuorina viisaampia kuin aikuistuttuaan. Se on yksinkertaisesti tyhmyyttä uskoa juuri nyt olevansa viisaampi kuin huomenna. Nuoret ja vähän vanhemmat, jotka vaativat nuoria politiikaan, eivät usko ihmisten kypsentymiseen; että aika ja kokemukset kypsentävät ja viisastuttavat ihmistä ihmistä.

Nyt kansanedustajina on ennätysmäärä hyvin nuoria ihmisiä. Nuo nuoret poliitikot puhuvat, että nuoria pitää päästää politiikoiksi. Mutta. On täysin varmaa, että kun nuori on kerran päässyt poliitikoksi, niin hän ei taatusti enää sen jälkeen vaadi omalle paikallaan itseään nuorempaa nuorta, vaan jokainen poliitikoksi valittu pitää kaiken keinoin kiinni poliitikon paikastaan. Tälläkin hetkellä kansanedustajina on viisikin kautta siellä kukkoilleita, jotka aikoinaan vaativat nuoria politiikkaan mukaan.

Nuoret poliitikot saattavat juhlapuheissaan puhua, että nuoria pitäisi valita enemmän poliitikoiksi, mutta miten se sattuikaan, että jo valitut nuoret eivät anna paikkaansa niille, jotka olisivat yhtä nuoria kuin nuori poliitikkko oli ehdokkaana.

Jos poliitikko vaatii, että nuoria pitää valita poliitikoiksi, niin jotta tuo vaatimus olisi totta jatkossakin, niin silloin kansanedustajan kaudeksi pitää säätää vain yksi kausi, koska muutoin nuorilla ei ole mahdollisuutta tulla valituksi, kun entiset nuoret pitävät kiinni vihreästä oksastaan.


Miten viisaimpia voidaan valita?

Puolueet pitäisi korvata pisteyksillä. Korkeimmat pisteet omaavat ihmiset olisivat velvoitettuja hoitamaan yhteisiä asioita. Pisteytysjärjestelmä takaisin sen, että vain kaikkea kokeneet ja työntekoa pelkäämättömät ihmiset pääsivät hoitamaan yhteisiä asioita. Nykyisin politiikka on lähinnä harjoittelupaikka, jolla ahneet ihmiset pääsevät eläkevirkoihin ilman, että he ovat koskaasn tehneet mitään fyysistä työtä. Nuoret eivät pääse enää edes kyykkyyn, joten sellaistenko pitäisi ymmärtää niitä, jotka tekevät raskasta työtä, jotta poliitikoilöla olisi kiiltävät kulissit ympärillään?


Ihmiset saisivat pisteitä esimerkiksi työnteosta, kuten ojankaivuusta. Samoin keksiminen olisi pisteen arvoinen kuten myös lapsen saaminen. Korkeakoulun suorittaminen loppuun huippuarvosanoin antaisi myös pisteen. Hengenpelastajille ei enää annettaisi mitalia, vaan yksi piste. Kymmenellä pisteellä pääsisi sitten kansanedustajaksi.

Ihmisten tekojen pisteytys pitäisi sopia siten, että valtakunnassa ei voisi olla kuin korkeintaan tuhat kymmenen pisteen saanutta, muutoin myös tämäkin järjestely päästäisi ala-arvoiset ihmiset valtaan, kuten nyt tekee "demokratia", missä yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on korotettu jumalan sanaksi.

Aamulehti, 4.12. 2019: Suomen hallitus on siirtymässä millenniaalien käsiin – Työelämää uusi sukupolvi on jo muuttanut: mitä tapahtuu politiikalle?.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Jos Suomea johdettaisiin viisaasti, niin nyt vasta olisi sen niin sanotun Suuren Ikäpolven vuoro astua poliittisiin virkoihin.

Nyt nähdään, mitä Suomelle tapahtui, kun sodan jälkeen syntyneet ensin hilluivat huumehöyryissään pellossa ja sitten vaativat, että heidän pitää päästä valtaan, koska he ovat viisaampia kuin kaikki aikaisemmat sukupolvet yhteensä.

Antero Ollila, 4.12.2019: Suomen hyvä herraonni kääntyi 80-luvun jälkeen

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on demokratian syöpä, joka päästää tyhmät valtaan:
Blogi, Ihmiskunnan tyhmyyskasvu demokratian syy

Kun tyhmät ovat vallassa, niin ihmiskunta vain tyhmentyy. Tämä on myös fakta.