torstai 18. helmikuuta 2010

Ylen uusi toimitusjohtaja

YLEN toimitusjohtajaksi valittiin kuulemma oikea ammattijohtaja Nokia Siemens Networkista

Nokia on tullut tunnetuksi ulkoistamisesta ja väen vähentämisestä, kuten myös NSN. Pannaas siis katsoen, ulkoistaako NSN-johtajuutta oppinut henkilö YLE:n toimintoja. Ja miten Lauri Kivinen selviytyy kustannuspaineissa.

Ennustan jo tässä vaiheessa, että Lauri Kivinen julistaa jo ensi kuussa, että kaikkiin asuntoihin kohdistuva mediamaksu on hyvä asia, mutta se on aivan liian pieni.
Mikael Jungerhan oli koko ajan sitä mieltä, että mediamaksun pitää olla lähempänä kolmeasataa kuin sataa euroa per asunto.

Ammattijohtaja ei eroa muista johtajista mitenkään; Kun he pääsevät verorahoihin käsiksi, niin he eivät suinkaan ala laihdutuskuurille, kuten he tekisivät yrityspuolella, vaan johtavat ihan tavispoliitikon tavoin.

Mihin ylipäätään tarvitaan johtajia? Eikö olekin hassua, miten johtajat voivat tuosta noin vain siirtyä yksityiseltä puolelta yleishyödylliseen, kaivosjohtajasta pankinjohtajaksi, sellujohtajasta lentoyhtiön johtoon jne? Johtajuudessa pitää siis olla jotakin sellaista yleispätevää, joka kelpaa mille alalla tahansa.

Ollaan jo huomattu, että johtajat kaikkialla toimivat saman kaavan mukaan; algoritmisesti. Koska johtajien johtamistyyli on täysin ennustettavissa, niin varmasti Suomesta löytyisi helposti nörttejä pilvin pimein, jotka pystyisivät koodaamaan johtajakoodin. Johtaja-koodi lyhyesti:

function boss(firma,basic wage)
include "NASDAQ OMX Helsinki";
boss wage=20*basic wage;
EXIT=100*basic wage; //legal exit
EMEXIT=golden handshake; //emergency exit

WHILE (boss wage < EXIT) DO
IF (firma==pörssiyritys) THEN ulkoista; ADD boss wage;
ELSEIF (osakkeenomistajan voitto < 34 %)
THEN reduce staff; ADD boss wage;
ELSEIF (väki loppu==true)
THEN (boss wage=EXIT; return EMEXIT;)

IF (firma==verovaroilla toimiva yritys)
THEN inflate budget; ADD boss wage;
ELSEIF (boss wage < 100 * peruspalkka)
THEN more taxes; ADD boss wage;
ELSEIF (state dept > state budget)
THEN (boss wage=EXIT; return EMEXIT;)
FIND next stupid OR escape TO Bora Bora

Johtajakoodiin olisi helppoa tehdä joku karamellityylinen käyttöliittymä, jota YLE:n vahtimestarin koirakin oppisi helposti klikkailemaan käpälällään. Sitten sen voisi kääntää GPL-Linuxille myös, mutta ensin siitä pitäisi tehdä MS-Windows-ohjelma, jota kaupiteltaisiin ulkomaille Suomen uusimpana kivijalkana.

Jos johtajaohjelma ei menisi kaupaksi, niin sitten johtajaohjelmasta kuuluisi hoono soomi, joka puhuisi näin virkkoen: suomi pian lisätä maahamuutto, muuten uhka työ.Iltalehti: Fakta: Ylen uusi toimitusjohtaja Lauri Kivinen

Iltasanomat: Lauri Kivisestä Mikael Jungnerin seuraaja Ylessä

YLE: Lauri Kivinen YLEn uudeksi toimitusjohtajaksi

Ei kommentteja: