Suomessa ei ole pakko kuulua mihinkään liikkeeseen. Ei edes työntekijöillä ole liityntäpakkoa ay-liikkeeseen.
Jos olisin hieman vaisumpi, niin kävelisin (tai olisin jo kävellyt) satamaan kysymään satamaoperaattorilta töitä -ahtaajana. Kyllä minäkin helposti nyt yhden laivan päivässä täyttäisin tai purkaisin, kun konettakin voisi käyttää... Ja neuvoisin ahtaajien luottomiehiä kipeämään hevon kuuseen, jos he tulisivat vollottamaan, että pitäisi liittyä ay-liikkeeseen.
Oma neuvoni työnantajille on, että pitäkää etusijalla työnhakijan muutoshalukkuutta. Pyrkikää kysymään sellaisia kysymyksiä työnhakijalta, joista selviäisi, miten ahne hän on palkankorotuksille ja miten hän suhtautuu ay-liikkeeseen.
Älkää palkatko heitä, jotka suhtautuvat myötämielisesti ammattiyhdistyksiin
Sitten neuvoisin myös työnantajia, että välttäkää kuvittelemasta, että yritys on teitä varten. Jokainen yritys toimii yhteiskunnan rakenteiden sisällä, joten yrityksien etu ei ole teidän etu, vaan yhteiskunnan etu.
Ihmisoikeudet: Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus
1. Kaikilla on oikeus rauhanomaiseen kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen.
2. Ketään ei saa pakottaa liittymään mihinkään yhdistykseen.
UPDATE:
Todella kiva huomata, miten työnantajat eivät ole ihan vielä täysin alistuneet. Itsekin olisin päätynyt työnhakuun satamiin, mutta mulla on tämä nykyinen sopimus vielä kesken, eikä mun moraali sellaista, että luistaisin sopimuksista. Jos kuitenkin lakko jatkuisi vielä lokakuulle saakka, niin sitten tuun kyllä sinne satamaan...
Tsemppiä, kaikki rehelliset suomalaiset
Taloussanomat: Facebook-ahtaajat avaavat kaksi satamaa
Uusi Suomi: Satamiin värvätään jo ”rikkureita”!
Blogi: Ahtaajien vaativaa toimintaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti