tiistai 2. maaliskuuta 2010

Suomikuva ja turismiajokorttti

Mihin Suomi tarvitsee lähettiläitä, jotka eivät koskaan tapaa kohdemaansa todellisuutta? Ulkomailla suomalaiset turistit ovat vastuussa suomikuvasta; Suomen viralliset lähettiläät eivät ole millään tavoin vaikuttaneet ulkomaiden kansalaisten näkemykseen Suomesta.

Lähettiläät ovat korkeintaan suosittuja ulkomaiden eliitin keskuudessa, mutta mitään katu-uskottavaa kuvaa lähettiläät eivät pysty panssariautojensa ikkunoista ja suurlähetystöjen muurien takaa kansalaisille antamaan.

Mielestäni lähettilään pitää esiintyä kohdemaansa kansan keskuudessa, olla näkyvä todiste sen maan ihmisille siitä, millaisia ihmisiä me suomalaiset olemme. Tavallisten kansalaisten tulee voida muodostaa oma mielipide toisesta kansasta sen perusteella, miten sen kansan edustajat käyttäytyvät tavallisessa elämässä.

Nykyinen lähetystötoiminta ei anna ulkomaiden ihmisille oikeaa kuvaa Suomesta ja suomalaisuudesta. Lähettiläät kuuluvat siihen ahneiden ja omaneduntavoittelijoiden joukkoon, johon kuuluu suurin osa eliitistä. He ovat lähes täysin elämästä syrjäytyneitä, suurkapitalismin kukonpoikia, joiden aatteena on ainoastaan raha.

Ehdotan, että kaikki suomalaiset lähetystöt lakkautetaan, jolloin voimme kotouttaa ulkomailta Suomeen kymmenentuhatta ihmistä hyödyttämään Suomen työmarkkinoita.

Poliitikot pelkäävät hysteerisesti työvoimapulaa. Toisaalta he keräävät pienistä puroista itselleen muhkeat rahat, joilla he kustantavat itselleen ylettömän elämän.

Miksipä siis ei sovellettaisi puro-ajattelua myöskin työllisyyden hoitoon; pienistä ihmispuroista saadaan Suomeen riittävä määrä työttömiä ihmisiä, jotta Suomeen ei synny työvoimapulaa, joka pitäisi täyttää valtavalla virralla Afrikan luku -ja kirjoitustaidottomia maahanmuuttajia.

Tässä muutama sellainen puro:
Lähetystöjen lakkauttaminen palauttaisi Suomeen 10000 koulutettua työtöntä.
Valtion työntekijämäärän vähentäminen 10%:lla ->16000 työtöntä
Kuntien työntekijämäärän vähentäminen 10%:lla ->60000 työtöntä
Turkistarhauksen lopettaminen -> 10000 työtöntä
Roskamainostoimistojen lopettaminen -> 10000 työtöntä
Maahanmuuttoavustajien lopettaminen (koska maahanmuuttoa ei tarvita työllisyyden nimissä) -> 5000 työtöntä

Jo näillä toimilla Suomeen saataisiin helposti 111000 valmiiksi peruskoulutettua koulutettua, kielitaitoista työtöntä, jotka olisivat heti valmiita täyttämään työvoimavajetta.

Joku voi tietysti ajatella, että ulkomailla pitää olla jotakin Suomea edustavaa. Niinhän siellä onkin; Ulkomailla on vuosittain miljoona sikailevaa suomalaista.
Jotta suomalaisuus saataisiin näyttämään nykyistä paremmalta, niin siksi Suomeen on luotava turistiajokortti; että turistiksi pääsisi vain sellaiset, jotka ovat hyväksyttävästi suorittaneet ideaalisen lähettilästasoisen kultaisen käytöksen kurssin.

Nykyiset lähettiläät voitaisiin palkata kultaisen käytöksen kurssien vetäjiksi. Tosin voi olla niin, että nykyiset lähettiläät eivät ymmärrä, miten kansan keskuudessa käyttäydytään ideaalisen suomalaisen tavoin, joten unohda tämä idea, että lähettiläistä olisi opettajiksi.

Kaikki edellä mainittu huomioiden esitän lopuksi, että suomalaisia alettaisiin pisteyttää käytösnumeroilla; jokaista suomalaista arvioitaisiin vuosittain ja heille annettaisiin pisteitä hyvästä käytöksestä.
Kiitettävän käytöspistemäärän saaneiden joukosta valittaisiin vuosittain tietty määrä suomalaisia, jotka saisivat lähettiläs- statuksen; jos ihminen ei osaa käyttäytyä Suomessa, niin häntä ei saa missään tapauksessa päästää turistiksikaan.

Edellä ideoitu malli takaisi sen, että Suomesta ei leviäisi maailmalle mitään pahaa; jopa Nokia OYJ olisi pakotettu tekemään laadukkaita kännyköitä ja unohtamaan määrälliset tavoitteensa.

YLE, Käsikirjoitus MOT: Tungos diplomaattikutsuilla

Ei kommentteja: