torstai 1. heinäkuuta 2010

Ahneus saa roponsa

Ahneus ei sitten malttanut pysyä piilossa edes kuukautta; jälleen ahneus kukkii raadonsyöjäkukista kaikkein raadollisempana.

Taloussanomat kirjoittaa, miten oikeat johtajat eivät pyri julkisiin virkoihin, koska niihin pääsee vain sellaiset, jotka ovat nuolleet tarpeeksi puoluepamppujen persuuksia. Omasta kokemukssta tiedän, että tuo koskee kaikkia hallinnon aloja; myös tuomarit valitaan jonkin muun kuin pätevyyden perusteella. Muutenhan ei ole selittävissä se, miten oli mahdollista tuomita minut olemattomista, maksamattomista vuokralaskuista;
ensin joku puolueen valitsema kaupungin asianajaja huomaa, ettei hän vielä ole saanut päivittäistä ylemmyyskompleksikohtaustaan, joten hän joutuu arpomaan yhden nimen, jolle hän omasta päästään rustaa haasteen oikeuteen, ilman minkäänlaisia oikeudellisia perusteita.

Oikeuden tuomarit ovat päässeet oikeustieteellisestä läpi vain siksi, että he ovat nuoleskelleet Demlan jäsenten tuottamaa kalliiksi luokiteltua paperisaastaa, joten he tottumuksesta katsovat käsiinsä saamiaan haasteita sillä perusteella, onko haastetun nimi heille tuttu. Ja jos nimi ei ole tuttu, niin tuomari siitä vaan ilman minkäänlaista aivotoimintaa kirjoittaa nimensä sen todisteeksi, että puolueasianajajan täysin ilmasta tempastu haaste on kaikilta osiltaan tosi ja kaupunki on oikeutettu oikeudettomasti saamaan vuokrat kahteen kertaan.

Ja kaiken tuon siunaa oikean puolueen oikeusasiamies ja salaisilla pöytälaatikkosopimuksilla valittu oikeuskansleri: Taloussanomat: Näistä huippupaikoista ei kilpailla "Moni pätevä johtaja karttaa julkisia virkoja, koska ne täytetään muun kuin osaamisen perusteella."

On muuten jopa Allahin ihme, että julkishallintoon valitaan vain sellaisia ihmisiä, jotka eivät pysty elämään suu säkkiä myöten; joka ikinen virkamies ja poliitikko alkaa elämään työhön astuessaan ylivarojensa, koska he luottavat siihen, että kansa maksaa; ei riitä, että julkishallinnon työntekijät saavat kaikki luontaisedut automaattikerjäämisenä, vaan sen lisäksi noiden jumalattomien pitää sitten vielä käynnistää kerjäämisautomaaattinsa varsinkin silloin, kun aletaan puhua kulujen leikkaamisesta;
Ei ole sattumaa, että kun EU:n talouskomissaari Olli Rehn vaatii Suomelta jämäkämpää taloutta, niin samaan aikaan Suomen virkamiehet ovat suu auki, että mitenkäs tuo korotusautomaatti juuri nyt hyrähti käyntiin -- ja virkamiehet salaa hymisevät, että nyt he voivatkin sitten leikata omia palkkojaan kansalle malliksi 5 prosenttia, kun he ovat paria kuukautta aiemmin korottaneet omia palkkojaan 30 prossaa!

YLE: Eduskunnan virkamiesjohdolle huimia palkankorotuksia
Uusi Suomi: Farssi kuin suoraan saippuasarjoista - mukana presidentti Sarkozy


Koska poliitikot ja muut rikkaat ovat kykenemättömiä talousajatteluun, niin annan heille ilmaiseksi (absoluuttisen taloudellisesti) neuvoja, miten 5000 euron kuukausipalkan saa riittämään elämiseen siten, että siitä jää säästöön ainakin kaksi kolmasosaa:

Perheen päähenkilön menot:
Vuokra 800 e/kk = 9600 e/vuosi,
Sähkö 30 e/kk = 360 e/vuosi,
Vesi 50 e/kk = 600 e/vuosi,
Ruoka työpaikalta + 100e/kk = 1200 e/vuosi,
Mediamaksu 200 e/vuosi,
Vaatteet 100 e/kk = 1200 e/vuosi (vanhat tietysti kierrätykseen),
1-10Mb:n internet 9,90 e/kk = 120 e/vuosi,
HTC-multimediakännykkä 500 e/2 vuotta,
Läppäri SSD-kovalevyllä 900 e/2 vuotta,
Kalusteet 1000 e/vuosi (vanhat tietysti kierrätykseen),
Bussilippu 500 e/vuosi,
Polkupyörä 50 e/vuosi (sisältää pyörän ja tarvikkeet),
Työkalut tavaroiden korjaanmiseen 60 e/vuosi,
Matkat 1000 e/vuosi.

Yhteensä 15590 e/vuosi, joka tekee 60000 euron vuosituloista himpun reilu 25 prosenttia. Tietysti lisäksi tuohon vuosikulutukseen voi tulla lastenhoitomaksut ja satunnaiset terveydenhoitokulut, mutta vastaavasti silloin puolisolla on myös tuloja lapsilisien lisäksi. Ei siis ole mikään pakko vuokrata kallista asuntoa ja sitten sen perusteella vaatii lisää palkkaa...


Muistakaa nyt sitten, että taloudellisuus tarkoittaa vaatimattomuutta; vain vaatimattomat ovat talousasiantuntijoita. On todella törkeetä väittää tietävänsä jotain taloudesta, jos ei osaa elää suu säkkiä myöten, vaan on aina vollottamassa lisää etuisuuksia, kulukorvauksia, palkankorotuksia,...

MuroBBS: Suomalainen korruptio
Riemurasia: MOT: Lisää rahaa Suomen rikkaille
Iltalehti: Kansanedustajat eivät kannattaneet oman palkkansa leikkaamista
Talouselämä: Poliitikko ei ikinä opi
Stara: Kansanedustajan kortti hyllylle – kansa maksoi kulut
Iltalehti: Tutkija: Valtiovalta on kohdellut rikkaimpia silkkihansikkain
Keskisuomalainen: Markku Kuisma - Rosvoparonien paluu;
Raha ja valta Suomen historiassa

Homma: "Näin he tienaavat" eli minne hyväntekeväisyysrahasi menevät

UPDATE 2.7. 2010: Ensimmäinen rikas ikinä bongattu! Vihdoinkin maailmaan on saatu rikas; ihminen, joka ei ole rahan puutteessa, eli köyhä: Matematiikkanero kieltäytyi taas miljoonasta. Perelmanilla on kuulemma jo kaikkea tarvitsemaansa, joten hänellä on varaa jättää miljoonat muille.
Olisi kiva kuulla jonkun toisen "rikkaan" mielipide, onko hänellä yhtä paljon varallisuutta.

2 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

"Esimerkiksi asiaa valmistellut ja sen esitellyt virkamies saivat itse palkankorotukset."

4.1 Esteellisyyttä koskevat säännökset:

"Hallintomenettelylain 10 §:n 1 momentin 2 kohdan ns. intressijääviä koskevan säännöksen mukaan virkamies on esteellinen, jos asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa hänelle tai hänen lähisukulaiselleen."

Mutta turha tuosta on eduskunnan oikeusasiamiehelle tai oikeuskanslerille valittaa, samaa virkamieskööriä kun ovat. Tulos tiedetään tutkimattakin kun kokemusta on.

Brainleak kirjoitti...

Kokemusta on mullakin, mutta ilman valituksia eduskunnan oikeusasiahelle ja oikeuskanslerille en olisi voinut saada selville, miten mätä systeemi on.

Silti olen sitä mieltä, että Suomi on maailman paras maa, -- mutta jos vain poliitikot olisivat kykeneviä elämään älyllistä elämää, niin tämä maa olisi verrattomasti parempi paikka.
Poliitikot ovat täysin kykenemättömiä kansan johtajiksi juuri siksi, koska he eivät hallitse edes omaa elämäänsä, mihin kuuluu taloudellinen ajattelu (vaatimattomuus, suom. huom.) erottamattomasti.

Erityisesti tuomarien pitäisi osata elää eri tavalla kuin lainsäätäjien -KOSKA, jos sekä poliitikot että tuomarit elävät samalla tavalla, niin silloin heillä on myös samanlaiset aatteet, eli koska poliitikot ovat puolueellisia, johon kuuluu järjetön elämä, niin silloin myöskin tuomarit ovat järjettömiä, koska hekin tarvitsevat jatkuvasti lisää rahaa, jotta eivät kuolisi nälkään...