lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kuka on rikkain

Amerikkalaiset ovat omasta mielestään anteliain kansakunta. Rahan määrässä laskien pitänee paikkansa: USA Today: Americans give record $295B to charity. Antoivat omien laskelmien mukaan vuonna 2007 noin 300 miljardia, josta noin 100 miljardia meni uskonnollisille yhteisöille.

Nyt sitten Warren Buffett yhdessä Bill Gatesin kanssa yrittävät lobata rikkaille yhteistä kerhoa, joka jakaisi puolet omaisuudestaan. Malliksi sille Buffett antoi jo kesäkuussa pari miljardia jonnekin, en tiedä mihin.


Onhan tietysti kivaa, että rikkaat antavat pois edes jotakin, mutta minusta ihminen ei ole oikein järjissään, jos hän ensin käyttää elämänsä riistääkseen ihmisiä, eli kasatakseen omaisuuttaan, ja sitten vasta elämänsä loppupuolella toteaa, että perkele, mullahan on rahaa kuin roskaa, vaikka muille jakais...

Kumpi on siis viisaampi; ihminen, joka tekee vain työtään vaatimattomuudessa keräämättä itselleen muiden työn arvoa, vaiko ihminen, joka selvästi on ylihinnoittellut työnsä arvon, ihminen, joka lopulta itsekin huomaa, että onpahan oltu ahne ja tullut kerättyä mahottomasti rahaa?

Pitäisi miettiä sitä, mitä rahan kerääminen yhdelle on tullut maksamaan miljoonille; he ovat joutuneet elämään köyhyydessä. Köyhyydessä elävien on pitänyt jotenkin kompensoida se, että he joutuvat elämään maailmassa, missä muutama harva katsoo oikeudekseen omistaa kaiken ja kaikki.

Köyhien on siis pitänyt korvata rahan puutteensa varastamisella, pahoinpitelyllä, alkoholismilla, lasten ylenmääräisellä synnyttämisellä, luonnon tuhoamisella, kuten myös maasta muutolla. Bill Gatesin ahneuden tähden USA:han on nyt valtava elintasopakolaisten virta!

Tässä oli vain pienen pieni ajatus siitä, mitä rikkaiden ylläpito maksaa koko ihmiskunnalle.
Mielestäni meillä ei ole enää varaa rikkaisiin. Se ei auta meitä yhtään, että nykyiset superrikkaat antavat murusia, vaan koko rikkauskäsite pitää ajatella uusiksi.

MTV3: Ruoka-apua minimipalkkalaisille Yhdysvalloissa
Uusi Suomi: Kreikka-katastrofi: Ministerin kännyköistä seksipuheluja 20 miljoonalla
Taloussanomat: Rahaministeri maksatti vuokransa kansalla. Tuossa ei ole mitään ihmeellistä, koska kaikki poliitikot imevät valtion tissejä.

Lopulta rehellinen ajattelija päätyy samaan, mihin Jeesus: Rikkain on se, joka antaa pois koko elämisensä. Rikkain on se, joka ei edes kerää rahaa, vaan on niin viisas, että rohkenee tehdä työtään vapaaehtoisesti. Warren Buffett, Bill Gates sun muut tommoset ovat vain rahan orjia, eivätkä orjat ymmärrä taloudesta mitään. Anteliain on se, joka antaa roponsa... widow's mite

Ei kommentteja: