tiistai 13. heinäkuuta 2010

Urheat suomalaiset

Löylyn lyömiä, osa yksi

Olemme saunakansaa. Tykkäämme kovasti kuumasta. Myöskään kylmyys ei meitä pelota. Yli sadan asteen lämpötilaero iholla muutaman sekunnin sisällä ei saa meille aikaan kidutusoireyhtymää

Minulle ei ainakaan tulisi mieleen valittaa ihmisoikeustuomioistuimeen, jos joudun sadankolmenkymmenen asteen lämmöstä jääkylmään avantoon. Ymmärrän, että muualla maailmassa sellainen katsottaisiin olevan CIA:n kuulustelumenetelmien sadistisin kidutusmuoto. Ja jokainen sellaisen kohtelun saanut saisi sitä elinikäisen trauman.

Olemme urhea kansakunta. Urheuteemme voi olla syy siinä, että pystymme tekemään itsellemme nautinnon siitä, jota muut kansakunnat käyttävät kuulusteluhuoneissaan...

Kun nyt näinä päivinä saimme osaksemme luonnon lämmittämää ilmaa, niin nauttikaamme siitä, sillä mitä on kolmisenkymmentä astetta celsiusta saunalämmön rinnalla.

Urheat suomalaiset. Monet jo olettekin huomanneet, miten maahanmuuttajat valittavat talvella kylmyyttä ja kesällä on muka kuuma. Maahanmuuttajista ani harva pystyy toimimaan yhteiskunnallisesti oikein, kun meidän luontomme ääripäät ovat meidän iholla. Itse olen kiinnittänyt huomioni siihen, miten edes afrikkalaisperäiset ihmiset eivät halua korostaa omaa kuumuudensietokykyään, vaan ovat usein täysin vetämättömissä jo alle kolmenkymmenen celcius asteen lämmöillä.

Valitettavasti en voi enkä edes pysty ilmaisemaan sääliä heitä kohtaan, jotka eivät kestä ilmasto-olosuhteitamme. Ainakin minä katson, ettei minulla ole mitään oikeutta valittaa siitä, mitä ylhäältä meille annetaan.
Suomalaisena voin jopa tuntea ylpeyttä siitä, että pystyn toimimaan täysipainoisesti näilläkin helteillä. Enkä pysty käsittämään, miten tänne tulevat maahanmuuttajat voivatkin olla fyysisesti sellaisia, että he menevät jumiin, kun ilmasto siirtyy pois keskiarvostaan.

Olen kysynyt itseltäni, johtuuko maahanmuuttajien vetämättömyys heidän fyysisestä olemuksestaan, vai onko syy siihen ainoastaan korvien välissä, asenteessa. Olen päätynyt siihen, että maahanmuuttajilla on pahoja asenneongelmia, joka johtuu siitä, että he eivät tunne suomalaista kulttuuria omassa kokemusmaailmassaan.

Jos vain maahanmuuttajat omaksuisivat suomalaisuuden, kuten sauna-avantokulttuurin, niin se varmasti edistäisi paljon heidän mahdollisuuksiaan olla hyödyksi myös helteillä ja pakkasilla. Sillä jos suomalaisten pitää sietää sitä, että heidän pitää itse tehdä välttättömät työt helteillä ja pakkasilla, kun maahanmuuttajat viettävät siestaa tai lämmittelevät käsiään 26-asteen huoneistoissaan, niin miten silloin kulttuuri on rikastunut?

On täysin turha hurskastella, että me emme muka ota tänne afrikkalaisia heidän ominaisuuksiensa tähden. Jos kerta afrikkalaisten sanotaan olevan hyviä pikajuoksussa, niin tietysti poliitikot olisivat mielissään siitä, jos joku Suomen kansalaisuuden saanut afrikkalaisperäinen toisi jostakin suurkisoista Suomelle mitalin. Samalla periaatteella meidän tulee hyödyntää maahamuuttajien muitakin geneettisiä ominaisuuksia; kaikki muu on pelkkää hurskastelua.

Nyt näyttää ikävä kyllä siltä, että maahanmuuttajien huonon lämpötilaeron sietokyvyn johdosta poliitikot yhdessä median kanssa yrittävät saattaa suomalaisten urheuden pois radaltaan.

Urheat suomalaiset. Näytetään niille, mistä suomalaisuus on peräisin. Sisu on Pohjan tähden maanpäällinen versio. Muu maailma saa kyllä katsella kirkkaasti loistavaa, Pohjolan Sisua ja ottaa siitä suuntimaa löytääkseen itselleen oikean kurssin kohden sivistystä.
Sisu korvaa jopa geneettisiä puutteitamme; emme ole Tatu Vanhasen mukaan älykkäin kansakunta, mutta sisulla olemme silti paras kansakunta.

Iltalehti 28.7. 2010: Suomalaisten helteensietokyky kohentunut 30 vuodessa
Blogi: Tavallinen saunakuolema

Ei kommentteja: