sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Al-Hol ja Presidentin moraalisuuden taso

IS, 15.12. 2019: Presidentti Sauli Niinistö al-Holista: Suomella on ilmiselvä moraalinen velvollisuus auttaa lapsia.
Herra Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Luulen, että te olette pahasti sekoittanut moraalin ja tunteellisuuteen. Moraali ei voi olla tunne. Moraali ei voi myöskään olla myötäsukaisuutta yleiselle mielipiteelle. Kaikkein vähiten moraali voi olla ristiriidasssa älykkyyden kanssa. Viisaus ja moraalisuus eivät voi koskaan olla eri ilman suunnissa.

Herra tasavallan presidentti Sauli Niinistö! Jos te haluatte olla moraalinen olento, niin silloin te ette yksinkertaisesti voi ohittaa al-Holin leiriläisten kaksoiskansalaisuutta.

Kai te tajuatte, että kaksoiskansalaisuudessa ei ole yhtään mitään järkeä, jos vain Suomella olisi jotakin velvollisuuksia ihmisiä kohtaan. Moraalisuus edellyttää, että te ajattelette al-Holin leirillä olevia ihmisiä myös Somaliasta käsin; että olisitte samaan aikaan myös Somalian presidentti, koska te ette voi tuosta noin vain omia kaksoiskansalaisia Suomen omaisuudeksi ja veronmaksajien murheeksi vain siksi, että teillä on jokin yleisen mielipiteen pakottama tunne juuri nyt päällä.

Kun ihminen sekoittaa tunteen ja moraalisuuden niin silloin hän on lähinnä ylimoraalinen, joka halveksii jokaista, joka esittää asiasta jotain järjellistä. Olisi ihan suotavaa jokaiselle, että järjellä pohdittaisiin, onko moraalisuus sama kuin tunteellisuus, vai olisiko järjellä jotain yhteistä moraalin kanssa. Tiedän, että kun ihmisellä on tunnemoodi päällä, niin hänen  on mahdotonta ajatella järkevästi.

Miten te voitte ajatella moraalisesti, jos te ette välitä ihmisten vapaasta tahdosta, tai heidän toisesta kotimaastaan? Suomella, eikä siten myös teillä, ei ole mitään moraalista velvoitetta vaatia kaksoiskansalaisuuden omaavia terroristeja Suomeen, ovat he miten nyyhkyttäviä tahansa. Mistä te voitte tietää, että kaksoiskansalaiselle olisi parempi olla Suomessa? Onko teillä sellainen moraali, että Suomi on parempi maa kuiin mikä muu maa tahansa.

Mielestäni te olette moraaliton ihminen, jos pidätte Suomea parempana maana kuin vaikkapa Somaliaa. Millä oikeudella te voitte väittää, että al-Holin leiriläisille Suomi olisi parempi maa kuin heidän toinen kotimaansa? Missä nyt on "totuus" siitä, että kaikki kansat, kulttuurit ja uskonnot ovat saman arvoisia? Millainen moraali ihmisellä on, jos hän väittää edes rivien välistä, että Suomi on parempi maa kuin Somalia?

b, 11.12. 2019: Kaksoiskansalaisuuden moraalittomuus.

2 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Miksi Somalialla ei katsota olevan moraalisia velvollisuuksia al-Holin leiriläisiin?

Onko se moraalista olla välittämättä Somalian moraalista tai peräti isis-vaimojen moraalisuudesta.

Brainleak kirjoitti...

Moraali tuntuu olevan vain lyömäase, jolla oikeutetaan vaikka mitä moraalittomuutta. On moraalista antaa uskovaisten huseerata moraalittomasti, koska laissa on säåädetty uskonrauha?

Luulisi, että ihminen ei voi olla uskovainen, jos häneen pitää kohdistaa ulkopolista moraalisäteilyä. Juuri uskovaisten pitäisi olla kaikkein ensinnä mallikansalaisia kaikessa hyvyydessä, tai ainakin heiltä pitää moraalin nimissä vaatia korkeinta moraalia.

Nyt puhutaan, että kasvihuoneimasto aiheuttaa katasrofaaliset olosuhteet Afrikaan ja Aasiaan ja moraalin nimissä meidän pitää ottaa tänne jopa satoja miljoonia ilmastopakolaisia. Tiedättekö mitä tapahtuu ihmisten moraalille, jos tänne annettaisiin vapaasti tulla vaikka miljoona ihmistä.
Suomalaisilla on moraalia vielä vain siksi, että me olemme pitäneet huolta omista asioista, joihin ei ole enen kuulunut huolehtia moraalittomista uskovaisista.

Nykyinen moraali tarkoittaa sitä, että sn nimissä tuhotaan jo valtioitakin. Moraaliset amerkikkalaiset Suomen moraalisella tuella tuhosi ensin Persian, sitten Afhanistanin, sitten Irakin, Libyan ja nyt moraalia säteilevät ihmiset haluavat tuhota Myanmarin ja ilmastopakolaisuudella tuhotaan sitten loputkin valtiot.

Moraali edellyttää taloudellisesti hyvin hoidettua kansallisvaltiota. Rahan syytäminen ulkomaille ei ole moraalista, koska siinä ei edellytetä moraalisen rahan vastaanottajilta moraalia. Se ei ole moraalista pitää suomalaisia vain maksajina.

Oikea moraali edellyttää, että laista poistetaan uskomusten suojelu, sillä jo pelkkä logiikka sanoo, että uskovaisilla ei kertakaikiaan voi olla sellaisia uskomuksia, joita pitää suojella. Valtiollinemn moraali ei voi olla korkeampaa kuin uskovaisen moraali.
Jos uskovainen ei tule toimeen omillaan, niin se johtuu silloin hänen uskomusten huonoudesta, ja se on sanottava hänelle päin naamaa.