maanantai 30. joulukuuta 2019

Sanna Marin nosti asuntojen hinnat pilviin

Löysin pientä jutun juurta Jukka Hankamäen blogista: 29.12. 2019: Ministerit kaleerilaivassa. J.Hankamäki on huomannut saman asian kuin minä: "Ministerien asuntoveloilla varmistetaan astronomiset asuntojen hinnat". Ei olisi kovin vaikeaa tajuta, että helppo raha saa ihmiset törsäämään saamansa ansiottomat rahat mielettömillä tavoilla. Mikä olisikaan helpompaa rahaa kuin päättäjien ansiot, kulukorvaukset ja lomarahat, koska he ovat ihan itse ne itselleen antaneet.
Kun pätkätyöläinen poliitikko ottaa asuntovelkaa, niin hän tahtomattaan ja tiedostamattoasti tekee sellaista politiikkaa, joka nostattaa kaikkia hintoja. Olisi aika tyhmää olettaa, että isot asuntovelat eivät vaikuta mitään lainsäätäjän ajatuksiin. Asuntovelkaiset poliitikot eivät koskaa voi sallia sitä, että heidän omiin etuisuuksiin kosketaan.
Hankamäen jutussa oli linkki Iltalehteen, 13.11. 2019: Ministeri Sanna Marin otti suuren asuntolainan. Ei ole epäillystkään, että pääministeri on tuolla yksityisellä asuntopolitiikkaan nostannut kaikkien suomalaisten elinkustannuksia. Lisäksi pääministeri katsoo, että hänen pitää antaa kymmenille muille samanmielisille hyväpalkkainen virka, jotta myös he voivat ostaa kalliita asuntoja:
IS, 30.12. 2019: IS esittelee Sanna Marinin ennätyssuuren kabinetin erityisavustajat – palkka jopa yli 7 000 euroa kuukaudessa.

Kun Neuvostoliiton romahduksen jälkeen venäläiset tulivat Suomen mökkimarkkinoille, niin kesämökkien hinnat koko Soumessa lähtivät hurjaan nousuun:
IS, 13.4. 2013: Venäläisostajat nostivat mökkihinnat taivaisiin.
IL, 16.6. 2008: Venäläiset nostavat mökkien hintoja.

Jos venäläiset olisivat pysyneet Suomessa, niin kesämökkien hinnat olisivat edelleen jatkuvasti kasvussa. Mutta, johtuen Putinin onnettomasta talouspolitiikasta, joka on keskittynyt lihottamaan vain asevoimia, niin venäläiset ovat alkaneet myymään omistuksiaan Suomessa, jolloin kesämökkien hinnat ovat laskussa.

Tuo kesämökkien hintojen ja venäläisten syy niihin, on helposti verrattavissa Suomen asuntojen hintoihin; Kun pääministeri tekee lähipiiriläisistään rikkaita, niin se on verrattavissa siihen, että Suomeen tulee joukko venäläisiä ostamaan keämökkejä, jolloin ympäri Suomea kesämökkien omistajat alkavat pyytämään kesämökeistään korkeampia hintoja.

En voi ymmärtää, miksi ihmiset voivat olla noin tyhmiä, että he eivät tajua poliitikoiden olevan ainoa markkinavoima, joka nostattaa kaikkien elinkustannuksia? Sanna Marin on saanut aikaan sen, että tuhannet sijoitusasuntojen omistajat voivat nyt pyytää asunnoistaan korkeampia hintoja. Samaan aikaan politikot ovat luoneet lakeja, jotka sallivat ulkomaalasisille asuntokeinottelun.
Olen kirjoittanut asiasta kymmeniä ellei jopa satoja juttuja:

b, 16.6. 2008: Elinkuntannusten nostattajat.
b, 27.2. 2009: Leikkauslistat.
b, 22.8. 2016: Asumisen kalleuden 4 aiheuttajaa.
b, 5.1. 2018: Poliitikon talousnerokkuus hakusessa.
b, 13.12. 2012: Valtio markkinavoimana-energiatodistus.
b, 29.11. 2017: Puoluepoliitikot diktatorisena markkinavoimana.
Poliitikot ylistävät vapaaehtoistyötä, mutta milloinkaan yksikään poliitikko ei pysty edes ajattelemaan ilmaisia ajatuksia:
b, 22.7. 2018: Yhdistyspomot suosivat ilmaistoimintaa.
b, 2.8. 2018: Korruptiopoliitikot suosittelevat vapaaehtoistyötä.

Poliitikot pitää palauttaa tavallisiksi kansalaisiksi; Heiltä pitää vaatia, että he tulevat toimeen sillä summalla, jonka he ovat määritelleet perustoimeentuloksi. Jos poliitikko ei itse pysty elämään sillä summalla, jolla hän uskoo jonkun muun ihmisen voivan elää, niin sellainen poliitikko pitää välittömästi laittaa mielisairaalaan. Se on vain mielipuolista säätää lakeja, jotka eivät koske poliitikoita.
Poliitikko itse näyttäköön esimerkkiä, miten perustoimeentuolla eletään onnellista elämää.

Ei kommentteja: