torstai 12. joulukuuta 2019

Ennakkoa-YLE uutisten rabies

Tämä on ennakointia YLE Uutisten kertomaan rabieksen lisääntymiseen Suomessa.

Kun kerron, miten rabies-ongelma hoidettiin Impivaarassa, niin sen jälkeen kuka tahansa sisälukutaitoinen voi ymmärtää, miksi Suomeen tulee jatkuvasti tauteja, joista suomalaiset pääsivät eroon Impivaarassa, silloin, kun tämän kirjoittaja oli jo vuosia nuori.

Ensimmäinen muistoni rabieksesta on joskus vuodelta 1958. Muistan erityisen kipeästi sen, kun eräs (Outo)Kummun poikamiesasuntolan työntekijä ei enää mennytkään kotini edestä asuntolaan. Sain kuulla, että hän on kovasti sairaana, eikä enää pääse ulos. Pari päivää sen jälkeen kuulimme, että hän kuoli raivotautiin. Se oli elämäni toinen kosketus kuolemaan. Ensimmäinen oli pikkusiskoni hukkumiskuolema.

Olin sitä ennen jo kuullut, että villinä elävät kissat ja koirat levittvät tauteja, mutta vasta hyvän ystävän, nuoren kaivostyöntekijän kuolema raivotautiin sai minut suhtautumaan uudella tavalla talojen kivijaloissa pesiviin villikoiriin ja- kissoihin, Siitä lähtien en ole säälinyt sairaita eläimiä, enkä elämää ylipäätään.
Me lapset etsittiin villikissojen pesiä ja kerrottiin ne kaivosmiehille, jotka tappoivat armotta kaikki. Vasta paljon myöhemmin sain kuulla, että Suomessa oli sellainenkin ammatti kuin rankkuri.

Nykyisin ymmärrän erittäin hyvin sen, että se oli minun sukupolveni, joka pelasti suomalaiset rabiekselta. Jos minä en olisi hyväksynyt kotitalojen kivijaloissa pesivien kissojen ja koirien eliminoimista, niin silloin Suomi ei olisi milloinkaan vapautunut vesikauhusta.
Minä olin osa sitä arvomaailmaa, joka vaadittiin, että Suomesta tuli hyvinvointivaltio! Kysymys jatkuu, että haluatko sinä myös olla osa sitä vanhasuomalaista mielipidettä, joka pitää  Suomen puhtaana kaikesta huonoudesta?

Kun kerroin edellisen lauseen minä-muodossa, niin lukijan täytyy ymmärtää, että siihen aikaan suurin osa suomalaisista halusi eroon vesikauhusta, eli villikoirista. Minä en ollut henkilönä se, joka vapautti  Suomen ja suomalaiset taudeista, vaan se oli se yleínen armoton asenne, jonka minäkin olin imenyt itseeni. Tietysti jokainen lukija voisi väittää tätä vastaan, mutta mielestäni ihminen on typerys, jos hän yrittää kumota historian. Voisitteko edes kuvitella maailmaa, jonka esi-ihmiset olisivat olleet yhtä tyhmiä kuin te!

Faktan tarkistusta:
Impivaaralaisten oikea asenne luontoon puhdisti Suomen taudeista, joista nykyihmiset eivät tajua hölkäsen pöläystä. Minun on erittäin vaikeata ymmärtää yhtäkään niin sanottua millenialiaa, koska heillä ei ole kokemusta elämästä. Nämä typerykset luulevat, että he voivat suvaita kaikkea vain siksi, että  esimerkiksi vesikauhu tai isorokko ei kosketa heitä. Mutta. Vesikauhukin pääsi Suomeen vain siksi, että sata vuotta aiemmin ihmiset eivät tajunneet, miten pahuus leviää.
Sadan vuoden päästä tämän päivän milleniaalit voivat hyvinkin olla pelkkiä typeriä vanhuksia, joilla ei ole minkäänlaista tajua minun aikani arvoista. Se jääköön salatuksi, mitä tarkoitetaan "minun ajoilla".

Typeryys on sääliä.
On sanottava suoraan, että jos nykyisin sanottaisiin, että isorokko on hävittettävä sukupuuttoon, niin suvaitsevaitsevaiset hyppisivät hulluina kaduilla. Samoin olisi laita vesikauhun kanssa, Mielestäni on käsittämätöntä, että nykyiset ihmiset eivät osaa koplata edes yksinkertaisimpia asioita yhteen. Onko ylipäätään järkevää väittää. että vesikauhun häviämisen ja impivaaralaisuuden välilä ei ole mitään yhteyttä? Jos oikeasti halutaan hävittää jokin huonous maailmasta, niin silloin sääli on typeryyttä.

Että impivaaralaiset pääsivät  eroon monista äärimmäisen tappavista taudeista ja typeristä uskomuksista eroon jollain suvaitsevaisuudelle. Minä olen ylpeä siitä, että lapsena en säälinyt tippaakaan kissoja enkä koiria! Voin kuulla vieläkin hyvän ystäväni huudot, kun hänet oli köysillä sidottu sänkyyn, ettei hän olisi vaaraksi muille. Hyvät lukijat. Tämä tarina on tosi. En voi ymmärtää niitä, jotka luulevat olevansa ihmisiä hekumoidessaan kissavideoiden söpöydestä. Nuo samat ihmiset vaativat Suomeen ihmisen näköisiä petoja, jotka, nauravat nirhatessaan kauloja .....

B, 24.4. 2013: Kulkukoirien maahanmuutto.

5 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Et taida muistaa, että meillä oli metsäraivotautia lähinnä supikoirissa ja ketuissa vielä 80-luvun puolivälin jälkeen. Se saatiin hallintaan syöttirokotteiden avulla, ja niitä käyttäen tauti on saatu pysymäänkin poissa; mitä nyt joitakin tapauksia tuontikoirissa ja hevosissa. Meillä on myös ollut muutamia havaintoja lepakkorabieksesta. Rabiesta vastaan on tehokas rokote ihmisillekin, mutta sitä ei anneta kuin erityisryhmille, kuten eläinlääkärit. Jos on perusteltua syytä epäillä ihmisen altistuneen raivotaudille, niin hänellä käynnistetään suojarokotusohjelma, mikä kyllä ajoissa aloitettuna estää taudin puhkeamisen. Mitä isorokkoon tulee, niin sitä ei meillä ole ollut miesmuistiin ja asiantuntijoiden mukaan se on saatu hävitettyä koko maailmasta. Viimeinen luontaista kautta saatu tartunta todettiin UK:ssa 1978. Virusta on tallessa tutkimustarkoituksiin kahdessa paikassa, jenkkien CDC:ssä ja Venäjän VECTOR tutkimuslaitoksessa.

Brainleak kirjoitti...

Oonko mää koskaan kertonut, miten typeriä ovat ihmiset, jotka eivät osaa mitään muuta kuin jauhaa pelkkää paskaa?

Ymmärrän täysin hyvin nautoja, mutta kun ihminen jauhaa pelkkää paskaa niin siinä ei ole enää kysymys mistään nautataiteesta, vaan kyseessä on pelkkää typeryyttä.

Voi Luoja. Anna minun edes kerran nähdä yksikin kirjoitus, joka puhuu jostain muusta kuin pelkästä saatanan paskanjauhamisesta.

Kyse on siis siitä, että ajatelkaa edes yhden kerran antiteeseja! Kääntäkää mikä tahansa poliitikkojen lause tai filosofien lause täysin päinvastaiseksi, niin vasta silloin olette ajatelleet ihan itse. Te olette täysin typeriä, jos ette pysty ajattelemaan antiteesiä mistä tahansa ajatuksesta.

Edellisen ajatuksen antiteesi ei taatusti ole mikään jo aiemmin esitetty ajatus. Se on helppoa tajuta, kun ymmnärtää, ettei kukaan ole aiemmin voinut esittää näitä ajatuksia.
Jos ette pystuy kapuamaan koraania ylemmäksi, te ette ole mistään kotoisin.
Kukaan ei voi kavuta mitään esille tullutta ylemmäksi, ellei hän pysty ajattelemaan joka ikisestä ajatuksesta vasta-ajatusta.

Brainleak kirjoitti...

Olavi Koskela. kiitos puhenvuorosta. Minulla on isorokon rokotusarpi oikeassa reidessä. Vesikauhusta puhuin 1950 luvbun kokemuksilla. Kaikki nämä on voitettu siksi, että meidän sukupolvi ei säälinyt eläimiä kuten nämä nykysyksyiset kissasvideoiden hihhulijoitsijat.

Kauemmaksi on menty niistä asoista, kun ihmiset tiesivät, että kaikilla "villieläimillä" on sama mieli. "Mihinkä koira karvoistaan pääsisi" Koira on koira on koira, orava ei voi käyttäytyä mitenkään muutoin kuin orvamaisesti. Ei ole milloinkaan kuultu, että joku eläin voisi käyttäytyä lajinsa käytöstään vastaan. Eläimillä ei ole persoonallisuutta, vaan ainoastaan lajipersoonallisuus, joka sekin on erittäin ahdas lokero. Kukaan ei voi koskaan nähdä oravaa, joka käyttäyisi epäoravamaisesti. Siksi yhdenkään koiran tai kissa kuolema ei voi olla minkään murheen aihe, koska silloin maailmassa ei kuole yksilö eikä laji, vaan kyse on pelkästään elämästä.

Haluan tällä vaim sanoa, että etelä-Euroopan kulkukoirienn maahaan tuonti on pelkästään järjetöntä.

Brainleak kirjoitti...

HALLOO!
Jos haluatte koiran joka käyttäytyy koiramaisesti, niin miksi vitussa teidän pitää haluta sitä ulkomailta!
HALLOO, Vain senkö vuoksi haluatte koiraa ulkomailta, koska luulette, että se on niin vitun hienoa sääliä enemmän ulkomaalaisia kuin suomalaisia! Millä tahansa valtiolla pitää olla oikeus tehdä villikoirilleen mitä tahansa. Suomen ei tule tule millään tavoin sekaantua minkään toisen valtion lain käyttöön

Ettekö te perkeleet tajua, että koira on koira, vaikka hankkisitte sen mistä hyvänsä. Aivan taatusti koiraa nuolee teidä perseitä yhtä iloisesti, vaikka se tulisi Kiinan koiranavestasta.
Te perkeleet haluatte ainoastaan tuhota Suomen, millään muulla teille ei ole väliä. Juuri niin, Te luulette olevanne empaattisia, kun hankitte Suomeen pelkästään sairaita juttuja, ettekä te lainkaan tajua, että jonkun on maksettava teidän mielipuoliset halunne. Haluan että tästä edes vaatisitte Suomeen vain neroja, koska heikkojen ja sairaiden tuominen on on teidän mielestä edistyksellistä.

Brainleak kirjoitti...

ILLAN LOPUKSI!
Itä-Euroopan maissa on rabiesta vain siksi, koska niissä maissa hyysätään villikoiria. Suomi pääsi eroon rabieksesta, koska me oikeat suomalaiset emme säälineet koiria.
Ja kaiken typeryyden huippu on siinä, että typerät länsimaalaiset eivät oikeasti tajua yhtään mitään elämästä. On idioottimaista kuvitella, että jollakin katukoiralla olisi jokin koiramaisuudesta erillinen persoonallisuus.

Vain ihmisyksilöllä voi olla yksilöllinen minuus, mutta ei edes se ole mikään niin pyhä, että sitä pitäisi sääliä jomkun vasemmistolaisen YK:n esittämien säädösten takia. Ihmiset eivät ole ihmisiä, koska yhdelläkään ihmisille ei ole lajityypillistä persoonallisuutta. Sen sijaan kaikki muut eläinlajit suoriutuvat elämästä vain vain siksi, koska be eivät ole persoonia, vaan toimivat pelkästään lajityypillisesti.

Ihminen ei ole laji, vaan jokaisen pitää vastata itse kaikesta.

Kaikki tämä eri todellakaan tarkoita sitä, että ihmisen olisi lupa käyttäytyä idioottimaisesti. Suosittelen jokaiselle eläinrääkkääjälle välitöntä kuolemantuomiota.